Dort s punčovým korpusem

Dort s punčovým korpusem

Tento ovocný dortík je tak originální, že jste určitě nikdy nic podobného nezkoušeli! Od krémové polevy přes lehký nadýchaný korpus dortu, prostě vše. Tento dort bude ozdobou všude, kde ho budete podávat!

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. Mléko – dle potřeby
  2. 4 vejce
  3. 225 g polohrubé mouky
  4. 2 lžičky vanilkového extraktu
  5. 225 g cukru krupice
  6. 225 g měkkého másla
  7. Prášek do pečiva
  8. 150 ml hrneček jahodového džusu (nebo granátového jablka)
  9. Panák punčového likéru
  10. 4 kapky červeného potravinářského barviva

Na pomazání

  1. 230 g smetanového sýra
  2. 125 g cukru krystal
  3. 215 ml smetany ke šlehání
  4. Panák punčového likéru

Na polevu

  1. 250 ml jahodového džusu
  2. 150 g moučkového cukru
  3. 100 g kukuřičného škrobu
  4. Voda

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  2. Připravíme si dortovou formu, kterou vymažeme máslem nebo ho vysypeme moukou
  3. V míse s vyšleháme cukr s máslem
  4. Postupně začneme zašlehávat vejce, extrakt, potravinářské barvivo a punčový likér
  5. Vyšleháme si hladký krém
  6. Vedle si smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a postupně začneme zamíchávat do vaječné směsi
  7. Hotové těsto vlijeme do pekáče a rovnoměrně ho rozetřeme
  8. Umístíme těsto do trouby a pečeme ho 30 minut
  9. Upečený piškot vyndáme z trouby a necháme ho zchladnout
  10. Na gelovou polevu smícháme v menším hrnečku džus a cukr
  11. Směs pomalu zahříváme a nakonec jí přivedeme k varu
  12. Vedle si smícháme vodu se škrobem, tak aby se škrob ve vodě zcela rozpustil
  13. Rozpuštěný škrob poté nalijeme do horkého jahodového džusu a mícháme, dokud směs nezíská lesklou gelovou konzistenci
  14. Směs dáme do lednice a necháme vychladnout
  15. Na krém si smícháme sýr s cukrem a mícháme dokud se cukr zcela nerozpustí
  16. Přidáme likér, šlehačku a vše vyšleháme do pevné struktury
  17. Jakmile je korpus vychladlý pomažeme ho šlehačkovým krémem a polijeme jahodovou polevou

Punčový korpus je nejlepší, když ho necháte odležet alespoň 3 hodiny v lednici, ne-li přes noc, aby se punčové aroma a chuť plně rozvinuly.

Růžový korpus se šlehačkou a želé.
Zdroj: foodgawker.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.