Dort z čokoládové pěny

Dort z čokoládové pěny
Příprava: 50 minut Počet porcí: 12

Nebesky jemný dezert, který se skutečně rozplývá na jazyku.

Ingredience

  • 200 g čokoládových věnečků
  • 60 g másla
  • 200 g mléčné čokolády
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • ovoce na ozdobu

Postup

  • Věnečky rozdrťte v mixéru.
  • Přidejte změklé máslo a znovu rozmixujte, směs by měla připomínat mokrý písek.
  • Přendejte do dortové formy a udusejte rovnoměrně po celém dně.
  • Dejte ztuhnout do lednice a připravte si čokoládovou pěnu.
  • Ve vodní lázni rozpusťte oba druhy čokolády.
  • Elektrickým šlehačem vyšlehejte smetanu do tuha.
  • Opatrně a po částech přidávejte tekutou čokoládu a stěrkou ji vmíchejte do šlehačky.
  • Krém rozetřete na sušenkový korpus a nechte ztuhnout v lednici 3 – 6 hodin, ideálně přes noc.
  • Ozdobte po okraji šlehačkou a čerstvým ovocem.
Jeden kousek nepečeného dortu z čokoládové pěny, ozdobeného šlehačkou a malinou
Zdroj: sweetestmenu.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.