Nebesky jemný dezert, který se skutečně rozplývá na jazyku.
Ingredience
- 200 g čokoládových věnečků
- 60 g másla
- 200 g mléčné čokolády
- 200 g kvalitní hořké čokolády
- 600 ml smetany ke šlehání
- ovoce na ozdobu
Postup
- Věnečky rozdrťte v mixéru.
- Přidejte změklé máslo a znovu rozmixujte, směs by měla připomínat mokrý písek.
- Přendejte do dortové formy a udusejte rovnoměrně po celém dně.
- Dejte ztuhnout do lednice a připravte si čokoládovou pěnu.
- Ve vodní lázni rozpusťte oba druhy čokolády.
- Elektrickým šlehačem vyšlehejte smetanu do tuha.
- Opatrně a po částech přidávejte tekutou čokoládu a stěrkou ji vmíchejte do šlehačky.
- Krém rozetřete na sušenkový korpus a nechte ztuhnout v lednici 3 – 6 hodin, ideálně přes noc.
- Ozdobte po okraji šlehačkou a čerstvým ovocem.