Na tomto ořechovém dortu s ovocem si pochutnáte. Na přípravu je jednoduchý a zvládne ho i ten, kdo s pečením teprve začíná. Inspirujte se!
Ingredience na těsto
- 225 g hladké mouky
- 75 g cukru
- 100 g moučkového cukru
- 175 g změklého másla
- 3 vejce
- 1 balení kypřícího prášku do pečiva
- 150 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 150 g sušených meruněk
- 75 g brusinek
- 50 g nasekaných pekanových ořechů
- 1/2 lžičky mlaté skořice
Ingredience na posyp
- 6 lžic medu
- 50 g sušených meruněk
- 25 g sušených brusinek
- 25 g pekanových ořechů
Postup
- V malém hrnci zahřejte 150 g nakrájených sušených meruněk, 75 g sušených brusinek a 150 ml pomerančové šťávy. Přiveďte k varu, poté sundejte z plotny a nechte vychladnout.
- Dno kulaté formy vymažte tukem a vysypte moukou. Předehřejte si troubu na 180 °C.
- V míse smíchejte 100 g moučkového cukru, 75 g krystalového cukru a 175 g změklého másla. Šlehejte, dokud směs nebude nadýchaná.
- Poté přidejte jedno po druhém vejci a dobře prošlehejte. Postupně přidávejte i 225 g hladké mouky.
- Následně vmíchejte i vychladlé ovoce a nasekané pekanové ořechy. Nakonec přimíchejte prášek do pečiva a mletou skořici.
- Vzniklé těsto nalijte do připravené dortové formy a pečte cca 50 minut dozlatova. Vyzkoušejte špejlí, zda je těsto upečené.
- Nechte 15 minut vychladnout ve formě, poté piškot vyndejte a nechte zcela vychladnout.
- Mezitím si v malém hrnci rozehřejte med, vmíchejte sušené meruňky, brusinky a pekanové ořechy. Přiveďte k varu a poté nechte chladnout.
- Ne zcela vychladlou polevou potřete vychladlý korpus a poté nechte celý dort vychladnout.