Dort z pudinku a sušenek bez pečení

Dort z pudinku a sušenek bez pečení

Tento recept na nepečený sušenkový dort si prostě musíte udělat! Je tak vláčný a jemný.

Co budeme potřebovat

  • 4 žloutky
  • 8 g vanilkové pasty
  • 80 g cukru
  • 24 g kukuřičného škrobu
  • 400 g mléka
  • 30 g másla
  • 50 g hořká čokoláda na polevu
  • 200 g máslové sušenky

Na krém

  • 250 g husté smetany
  • 25 g cukru

Na polevu

  • 100 g hořká čokoláda na polevu
  • 100 g těžké smetany

Postup

  • Ke žloutku přidejte cukr a vanilkovou pastu a promíchejte.
  • Přidáme kukuřičný škrob a promícháme, přidáme trochu mléka a promícháme, poté přidáme všechno zbývající mléko a promícháme.
  • Pokračujte v míchání, dokud nezhoustne a nevytvoří se bublinky, a vařte na střední teplotu.
  • Pudink odstraňte z plotny, přidejte máslo, promíchejte, vložte polovinu do misky a nahoru připevněte plastovou fólii.
  • Rozpusťte si hořkou čokoládu, promíchejte, dejte do misky a navrch položte plastovou fólii, aby vychladla v lednici.
  • Vyšleháme šlehačku s cukrem.
  • Vychladlý pudinkový krém jemně zašleháme.
  • Do formy rozprostřete máslové sušenky a přidáme na ně pudinkový krém.
  • Navrch dáme máslové sušenky a rovnoměrně rozetřeme šlehačku.
  • Navrch položte máslové sušenky a naplocho rozetřete čokoládový pudinkový krém.
  • Navrch dáme máslové sušenky, naplocho rozetřeme šlehačku a dáme na 1 hodinu ztuhnout do lednice.
  • K hořké čokoládě přidejte čerstvou smetanu, zahřívejte v mikrovlnné troubě asi 40 sekund a dobře promíchejte.
  • Ztuhlou šlehačku přirozeně potřeme čokoládou a posypeme kakaovým práškem.
Vyšlehaná smetanová náplň s čokoládovou polevou.
Zdroj: onecrazyhouse.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.