Drobenková buchta s červeným rybízem

Drobenková buchta s červeným rybízem
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Vynikající moučník s drobenkou a červeným rybízem můžete servírovat jakékoli návštěvě a můžete si býti jistí, že si pochutná!

Ingredience

  • 2/3 šálku cukru
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 150 g másla, nakrájeného na kostky a chlazeného
  • 1 vejce

Rybízová směs

  • 1/2 šálku cukru
  • 3 šálky čerstvého červeného rybízu, omytého a zbaveného stopek
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190°C.
  2. Vymažte 20 cm dortovou formu nebo formu 28×18 cm a dejte stranou.
  3. Ve velké míse jemně promíchejte 1/2 šálku cukru, rybíz a kukuřičný škrob.
  4. V samostatné velké míse prošlehejte zbývající 2/3 šálku cukru, mouku, prášek do pečiva a sůl, dokud se vše rovnoměrně nespojí.
  5. Přidejte kostky vychladlého másla a vejce a pomocí vidličky vmíchejte máslo a vejce do mouky.
  6. Po dokončení bude těsto drobivé s kousky másla o velikosti hrášku.
  7. 2/3 těsta vtlačte do připravené formy.
  8. Navrch dejte rybízovou směs.
  9. Zbylé těsto spojte do volné koule a poté ji rozdrobte na rybízovou směs.
  10. Pečte 35–45 minut, dokud povrch nezezlátne.
Kus rybízové buchty s drobenkou položené na talířku s čerstvým rybízem.
www.katieatthekitchendoor.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.