Vynikající moučník s drobenkou a červeným rybízem můžete servírovat jakékoli návštěvě a můžete si býti jistí, že si pochutná!
Ingredience
- 2/3 šálku cukru
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 150 g másla, nakrájeného na kostky a chlazeného
- 1 vejce
Rybízová směs
- 1/2 šálku cukru
- 3 šálky čerstvého červeného rybízu, omytého a zbaveného stopek
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
Postup
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Vymažte 20 cm dortovou formu nebo formu 28×18 cm a dejte stranou.
- Ve velké míse jemně promíchejte 1/2 šálku cukru, rybíz a kukuřičný škrob.
- V samostatné velké míse prošlehejte zbývající 2/3 šálku cukru, mouku, prášek do pečiva a sůl, dokud se vše rovnoměrně nespojí.
- Přidejte kostky vychladlého másla a vejce a pomocí vidličky vmíchejte máslo a vejce do mouky.
- Po dokončení bude těsto drobivé s kousky másla o velikosti hrášku.
- 2/3 těsta vtlačte do připravené formy.
- Navrch dejte rybízovou směs.
- Zbylé těsto spojte do volné koule a poté ji rozdrobte na rybízovou směs.
- Pečte 35–45 minut, dokud povrch nezezlátne.