Drobenková buchta s jablky

Drobenková buchta s jablky
Příprava: 25 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 12

Tento moučník s drobenkou je naprosto luxusní, s velkým množstvím jablek a nejskvělejší drobenkou všech dob! Vyzkoušejte ho a uvidíte sami.

Ingredience

Na buchtu:

  • 3/4 šálku hladké mouky
  • 1/4 šálku krystalového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3/4 lžičky mleté ​​skořice
  • 1/8 lžičky jedlé sody
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/4 šálku + 2 polévkové lžíce mléka
  • 3/4 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 šálku + 2 lžičky rostlinného řepkového oleje
  • 1 velké vejce
  • 2 až 3 středně velká jablka, omytá, oloupaná, zbavená jader a nakrájená na plátky
  • 2 polévkové lžíce krystalového cukru
  • 1/2 lžičky mleté ​​skořice
  • 1 polévková lžíce jablečného octa

Na drobenku:

  • 1/3 šálku třtinového cukru
  • 1/3 šálku krystalového cukru
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 šálku másla, rozpuštěného a vychladlého
  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky

Postup

  1. Vymažte a moukou vysypte 20 cm rozkládací kulatou formu.
  2. Odložte stranou.
  3. Předehřejte troubu na 190°C.
  4. Připravte si drobenku.   
  5. Ve střední míse smíchejte oba cukry, skořici, sůl a mouku.
  6. Vidličkou přidejte rozpuštěné máslo a míchejte, dokud se ze směsi nevytvoří drobky.
  7. Dejte stranou.
  8. Ve střední míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici, jedlou sodu a sůl.
  9. Ve velké odměrce smíchejte mléko, vanilku, olej a vejce.
  10. Šlehejte do hladka.
  11. Přidejte mokré přísady k suchým a promíchejte vařečkou.
  12. Několik hrudek v těstu je v pořádku.
  13. Těsto nalijte do připravené formy.
  14. Ve střední míse promíchejte plátky jablek se dvěma lžícemi cukru, 1/2 lžičky skořice a jablečným octem.
  15. Dejte stranou.
  16. Na těsto naaranžujte plátky jablek.
  17. Jablka posypte drobenkou.
  18. Koláč pečte 30 až 35 minut nebo dokud není drobenka dozlatova.
  19. Nechte ve formě úplně vychladnout.
  20. Přendejte na servírovací talíř nebo stojan.
  21. Nakrájejte a podávejte.
  22. Uchovávejte v zakryté nádobě až 4 dny.
Kousek jablkového koláče s drobenkou servírovaný na talířku s vidličkou.
www.crunchycreamysweet.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.