Křehký koláč s jablky a drobenkou

Křehký koláč s jablky a drobenkou
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 8
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 Hery nebo másla
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 60 dkg strouhaných jablek
  • cukr
  • skořice
  • podle chuti rozinky

Postup receptu

  1. Z mouky, cukru a másla připravíme drobenku a jeden hrnek z ní odložíme stranou
  2. Do zbývající drobenky přidáme prášek do pečiva, mléko, vejce a promícháme ručně, šlehačem nebo rozmixujeme
  3. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe oloupanými a nastrouhanými plátky jablek, posypeme cukrem a skořicí a podle chuti i rozinkami
  4. Zasypeme zbylou drobenkou a v předehřáté troubě upečeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.