Příprava: 15 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 konzerva sterilovaného hrášku s mrkví (nebo mražené směsi) 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 kostka droždí
- 6 dl drůbežího vývaru.
Na kapání
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce mléka.
Postup receptu
- Na másle krátce opečeme hrášek s mrkví a zalijeme drůbežím vývarem
- V kastrolku na lžíci másla orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k cibuli přidáme droždí a necháme je rozpustit a mírně opéct, až začne vonět
- Vše přidáme do polévky
- V hrníčku si smícháme vejce s moukou a mlékem na kapání a vlijeme přes vidličku do polévky
- Ihned rozmícháme a chvíli povaříme