Drožďová polévka s hráškem.

Drožďová polévka s hráškem.
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 konzerva sterilovaného hrášku s mrkví (nebo mražené směsi) 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 kostka droždí
  • 6 dl drůbežího vývaru.

Na kapání

  •  1 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce mléka.

Postup receptu

  1. Na másle krátce opečeme hrášek s mrkví a zalijeme drůbežím vývarem
  2. V kastrolku na lžíci másla orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k cibuli přidáme droždí a necháme je rozpustit a mírně opéct, až začne vonět
  3. Vše přidáme do polévky
  4. V hrníčku si smícháme vejce s moukou a mlékem na kapání a vlijeme přes vidličku do polévky
  5. Ihned rozmícháme a chvíli povaříme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.