Drožďové knedlíčky

Drožďové knedlíčky
Příprava: 15 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4

Drožďové nebo také kvasnicové knedlíčky jsou nejen levné, ale také chutné! Uvidíte, že vás příjemně překvapí.

INGREDIENCE 

pro 20 knedlíčků velikosti cca 3–4 cm

  • 2 balení čerstvého droždí
  • 1 malá cibule
  • 1 celé vejce
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1-2 lžíce másla
  • zelené bylinky dle chuti (nasekaná pažitka nebo  petrželka, libeček, majoránka)
  • sůl
  • pepř

POSTUP 

  1. Na másle smažíme na mírném ohni nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí.
  2. Přidáme rozdrobené droždí a necháme ho rozpustit. Až z droždí vznikne tekutá kašička.
  3. Vsypeme mouku a ještě krátce smažíme.
  4. Směs dáme do misky vychladnout.
  5. Do vychladlé drožďové směsi rozklepneme vejce.
  6. Přiměřeně osolíme a opepříme, přidáme bylinky
  7. Zahustíme strouhankou tak, aby byla hmota vláčná.
  8. Z hmoty tvarujme kulaté knedlíčky. Pokud se těsto lepí, pomůžeme si strouhankou, ve které si obalíme prsty spolu s hmotou na knedlíčky.
  9. Do osolené vařící vody vložíme vytvarované knedlíčky.
  10. Povaříme 3-5 minut.
  11. Jakmile vyplavou nahoru, vyndáme je stranou do misky.
  12. Vkládáme do hotového vývaru a podáváme.
Kvasnicové polévkové knedlíčky ve vývaru ve dvou talířích
Zdroj: www.tablespoon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.