Tato vegetariánská verze se stává stále populárnější a to naprosto právem. Je to ideální volba pro zdravou svačinu.
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 400 g hlívy ústřičné
- 1.5 litru zeleninového vývaru
- 1 velká mrkev
- 1 petržel
- ½ celeru
- 1 cibule
- 2 bobkové listy
- 1 lžička majoránky
- muškátový oříšek
- citronová šťáva
- sůl, pepř
- petržel
Postup
- Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji.
- Jakmile nám cibule změkne tak přidáme veškeré koření a dobře promícháme.
- Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, celer a petržel a dusíme asi 5 minut.
- Mezitím si nakrájíme hlívu na asi 1 cm silné proužky, přidáme k zelenině a dusíme asi 5-10 minut.
- Přilijeme zeleninový vývar a vaříme asi 30 minut dokud nám zelenina a hlíva nezměknou.
- Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a přisypeme petržel.