5 vynikajících polévek s dršťkami jak je neznáte. Vyzkoušejte je!

Hledáte recepty na dršťkové polévky? Tak to jste tady správně.

Někteří je milují a někteří nesnáší, pravdou ale je že dršťky jsou oblíbené po celém světě. 

Dneska si ukážeme jak klasické recepty, tak i ty ze světa a nakonec i stále oblíbenější vegetariánský recept z hlívy ústřičné.

Co jsou to dršťky a proč je jíst?

Jsou to žaludky hospodářských zvířat, u nás se nejčastěji využívají ty kravské, ale ve světě se můžete běžně setkat s ovčími, kozími či jeleními žaludky. 

Dršťky mají velmi málo kalorií v porovnání s hovězím a nebo vepřovým masem. Jsou také výborným zdrojem vitamínu B12, železa, vápníku a bílkovin. 

Další skvělou výhodou je jejich velice nízká cena. 

Jak se vám líbily recepty na dršťkové polévky a kterou z nich ochutnáte jako první?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.