Hledáte recepty na dršťkové polévky? Tak to jste tady správně.
Někteří je milují a někteří nesnáší, pravdou ale je že dršťky jsou oblíbené po celém světě.
Dneska si ukážeme jak klasické recepty, tak i ty ze světa a nakonec i stále oblíbenější vegetariánský recept z hlívy ústřičné.
Naše recepty
Co jsou to dršťky a proč je jíst?
Jsou to žaludky hospodářských zvířat, u nás se nejčastěji využívají ty kravské, ale ve světě se můžete běžně setkat s ovčími, kozími či jeleními žaludky.
Dršťky mají velmi málo kalorií v porovnání s hovězím a nebo vepřovým masem. Jsou také výborným zdrojem vitamínu B12, železa, vápníku a bílkovin.
Další skvělou výhodou je jejich velice nízká cena.
Jak se vám líbily recepty na dršťkové polévky a kterou z nich ochutnáte jako první?