Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg vykostěného drůbežího masa (kuřecí, krůtí)
- 20 dkg drůbežích jater
- 10 dkg anglické slaniny
- sůl
- pepř nebo na špičku nože chilli koření
- několik kapek tabasca nebo worcesteru
- 4 lžíce strouhaného sýra.
Postup receptu
- Maso a slaninu posekáme nebo hruběji umeleme
- Játra očistíme a nasekáme nebo nakrájíme velmi nadrobno
- Vše smícháme, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný sýr a můžeme dochutit jiným kořením podle vlastní chuti
- Podle potřeby zahustíme ještě sýrem nebo trochou strouhanky
- Z připravené a dochucené hmoty vytvarujeme ploché hamburgery a grilujeme je horkém grilu po každé straně asi 7 minut
- Příloha: rozkrojené housky potřené hořčicí nebo kečupem, zeleninová obloha, trochu majonézy nebo studené omáčky