Nejlepší a nejjednodušší krémová polévka, kterou budete milovat. Zejména proto, že nestrávíte celý den v kuchyni a budete mít vše hotové a připravené za méně než 30 minut! Tento recept na polévku je ideálním pro snadnou týdenní večeři a pro všechny , kteří milují vydatné polévky.
Co budeme potřebovat
- 250 g vařených nakrájených kuřecích prsou
- 125 g vařených husích drobů
- 125 g vařených kachních prsou
- 1 l kuřecího vývaru (nebo zeleninového vývaru)
- 2 lžičky olivového oleje
- 100 g nakrájené cibule
- 200 g na kostičky nakrájené mrkve
- 100 g celeru nakrájeného na kostičky
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 220 g strouhaného jemného sýra čedar
- 125 g smetanového sýra měkkého)
- 100 ml husté smetany
- Lžička košer soli
- Čerstvý černý pepř
- 400 g nevařených těstovin (jakékoliv malé těstoviny)
- 200 g baby špenátu
- 100 g parmazánu (na ozdobu)
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a přidáme mrkev, celer, cibuli, česnek
- Začneme smažit asi 5 minut, dokud zelenina nebude měkká a voňavá
- Přidáme vařené drůbeží maso a droby a pokračujeme za pravidelného míchání ve vaření po dobu 3 minut
- Přidáme vývar, hustou smetanu a smetanový sýr
- Hrnec přikryjeme a přivedeme k varu a poté vaříme dalších 15 minut
- Snížíme teplotu, poté přidáme těstoviny a čedar a vaříme, dokud nejsou těstoviny uvařené na skus, al dente
- Ke konci vaření přidáme špenát do drůbežího kaldouna a mícháme, dokud špenát nezvadne
- Polévku dochutíme solí a černým pepřem
- Krémovou kuřecí těstovinovou polévku rozdělíme do misek a navrch přidáme extra parmazán
Pokud máte rádi řidší polévky, můžete těstoviny uvařit bokem a přidat je do polévky na závěr a před podáváním prohřát.