Drůbeží kaldoun

Drůbeží kaldoun

Nejlepší a nejjednodušší krémová polévka, kterou budete milovat. Zejména proto, že nestrávíte celý den v kuchyni a budete mít vše hotové a připravené za méně než 30 minut! Tento recept na polévku je ideálním pro snadnou týdenní večeři a pro všechny , kteří milují vydatné polévky.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g vařených nakrájených kuřecích prsou
  2. 125 g vařených husích drobů
  3. 125 g vařených kachních prsou
  4. 1 l kuřecího vývaru (nebo zeleninového vývaru)
  5. 2 lžičky olivového oleje
  6. 100 g nakrájené cibule
  7. 200 g na kostičky nakrájené mrkve
  8. 100 g celeru nakrájeného na kostičky
  9. 2 stroužky česneku (nasekané)
  10. 220 g strouhaného jemného sýra čedar
  11. 125 g smetanového sýra měkkého)
  12. 100 ml husté smetany
  13. Lžička košer soli
  14. Čerstvý černý pepř
  15. 400 g nevařených těstovin (jakékoliv malé těstoviny)
  16. 200 g baby špenátu
  17. 100 g parmazánu (na ozdobu)

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a přidáme mrkev, celer, cibuli, česnek
  2. Začneme smažit asi 5 minut, dokud zelenina nebude měkká a voňavá
  3. Přidáme vařené drůbeží maso a droby a pokračujeme za pravidelného míchání ve vaření po dobu 3 minut
  4. Přidáme vývar, hustou smetanu a smetanový sýr
  5. Hrnec přikryjeme a přivedeme k varu a poté vaříme dalších 15 minut
  6. Snížíme teplotu, poté přidáme těstoviny a čedar a vaříme, dokud nejsou těstoviny uvařené na skus, al dente
  7. Ke konci vaření přidáme špenát do drůbežího kaldouna a mícháme, dokud špenát nezvadne
  8. Polévku dochutíme solí a černým pepřem
  9. Krémovou kuřecí těstovinovou polévku rozdělíme do misek a navrch přidáme extra parmazán

Pokud máte rádi řidší polévky, můžete těstoviny uvařit bokem a přidat je do polévky na závěr a před podáváním prohřát.

Drůbeží polévka se smetanou a vývarem plná čerstvé zeleniny s krekry.
Zdroj: twopeasandtheirpod.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.