Příprava: 60 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg hladké mouky
- 2 žloutky
- 2 lžíce cukru
- 10 dkg majonézy
- 4 dkg droždí (1 kostka)
- 1/4 l mléka
- špetka soli. Krém: 6 dl mléka
- 10 dkg cukru
- 1 pudinkový prášek.
Postup receptu
- Z droždí cukru a trošky mléka uděláme kvásek
- Přidáme zbylé suroviny a zaděláme těsto
- Po vykynutí vytvarujeme malé buchtičky, které dáváme na tukem vymazaný plech a mezi sebou i na povrchu je pomažeme rozpuštěným máslem nebo rostlinným tukem
- Necháme chvíli kynout, pak upečeme v předehřáté troubě
- Podáváme polité pudinkovým krémem
- Krém: Ze všech surovin uvaříme řídký pudinkový krém, který můžeme různě dochutit – citronovou nebo pomerančovou šťávou, rumem, apod