Dušená čočka s uzeným

Dušená čočka s uzeným

Kombinace čočky a uzeného maso patří mezi ty nejoblíbenější. Inspirujte se naším receptem, který si zamiluje celá vaše rodina!

INGREDIENCE

  • 400 g čočky
  • 1 bobkový list
  • hrst směsi koření (majoránka, tymián, petrželka)
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 150g celeru
  • lžíce rostlinného oleje
  • lžíce vinného octa
  • sůl, čerstvě mletý bílý pepř
  • 4 plátky uzeného vepřového masa
  • 100 g slaniny

POSTUP

  1. V sítku propláchněte čočku.
  2. Dejte vařit osolenou vodu.
  3. Přidejte čočku, ztlumte teplotu a vařte do změknutí asi 30 minut.
  4. Po 15 minutách přidejte bylinky a bobkový list.
  5. Zatím si očistěte celer, mrkev, cibuli a nakrájejte na kostičky.
  6. Slaninu také pokrájejte na kostičky.
  7. Na pánvi rozehřejte olej přidejte slaninu a zeleninu a smažte dokud není slanina křupavá a zelenina měkká (2-3 minuty).
  8. Z čočky vyndejte bobkový list a slijte vodu.
  9. Smíchejte čočku se slaninou a zeleninou.
  10. Dochuťte octem, pepřem a solí.
  11. Na pánvi osmažte plátky vepřového do hněda (2-3 minuty).
  12. Čočku dejte na talíř, na ní položte osmažený plátek uzeného a posypte trochou majoránky.
  13. Dušená čočka je hotová.
  14. Dobrou chuť!
Hotová dušená čočka s uzeným
www.eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.