Kombinace čočky a uzeného maso patří mezi ty nejoblíbenější. Inspirujte se naším receptem, který si zamiluje celá vaše rodina!
INGREDIENCE
- 400 g čočky
- 1 bobkový list
- hrst směsi koření (majoránka, tymián, petrželka)
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 150g celeru
- lžíce rostlinného oleje
- lžíce vinného octa
- sůl, čerstvě mletý bílý pepř
- 4 plátky uzeného vepřového masa
- 100 g slaniny
POSTUP
- V sítku propláchněte čočku.
- Dejte vařit osolenou vodu.
- Přidejte čočku, ztlumte teplotu a vařte do změknutí asi 30 minut.
- Po 15 minutách přidejte bylinky a bobkový list.
- Zatím si očistěte celer, mrkev, cibuli a nakrájejte na kostičky.
- Slaninu také pokrájejte na kostičky.
- Na pánvi rozehřejte olej přidejte slaninu a zeleninu a smažte dokud není slanina křupavá a zelenina měkká (2-3 minuty).
- Z čočky vyndejte bobkový list a slijte vodu.
- Smíchejte čočku se slaninou a zeleninou.
- Dochuťte octem, pepřem a solí.
- Na pánvi osmažte plátky vepřového do hněda (2-3 minuty).
- Čočku dejte na talíř, na ní položte osmažený plátek uzeného a posypte trochou majoránky.
- Dušená čočka je hotová.
- Dobrou chuť!