Tato omáčka z hovězích jater je velmi jednoduchá na přípravu a přitom je tak plná chuti! Podávejte ji s rýží nebo bramborovou kaší a vychutnejte si toto zdravé jídlo kdykoli během dne. Dostaňte do svého těla tu správnou dávku proteinu za méně než 20 minut!
Co budete potřebovat
- 500 g hovězích jater
- 1 lžička papriky
- 1 lžíce kurkumy
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 šálek vody
- 2 lžičky hovězího bujónu
- 1 lžíce oleje
Postup
- Hovězí játra omyjte pod studenou tekoucí vodou.
- Nakrájejte na malé kousky stejné velikosti.
- Dejte stranou.
- Do středně velkého hrnce s těžkým dnem přidejte olej a zahřejte ho na středním plameni.
- Přidejte nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a nakrájená rajčata.
- Vařte, dokud se směs nerozvoní a nezměkne, několik minut.
- Přidejte koření, bujón rajčatový protlak, sójovou omáčku a promíchejte.
- Přidejte játra a za stálého míchání vařte 3 minuty.
- Přidejte vodu, promíchejte a vařte 5 minut.
- Posypte nakrájenou jarní cibulkou a podávejte.
Vyzkoušejte i naše další vynikající recepty s játry! Jaký si uvaříte jako první?