Příprava: 10 minut
Vaření: 140 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg hovězí pečeně
- pepř
- sůl
- svazek petrželové natě
- 1 lžíce másla
- 250 ml červeného vína
- 50 dkg brokolice
- 10 dkg měkkého bylinkového sýra
Postup receptu
- Hovězí pečeni omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme
- Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno
- V pekáčku rozpálíme máslo a ze všech stran na něm opečeme maso
- Přelijeme červeným vínem a dusíme přikryté cca 2 hodiny
- Během dušení přeléváme výpekem
- Až se víno odpaří, pečeni přelijeme trochou vody a přidáme k ní posekanou petrželku
- Vodou podléváme až do úplného změknutí masa
- Mezitím přivedeme osolenou vodu k varu a rozebranou brokolici na růžičky v ní vaříme cca 7 minut
- Pečeni vyjmeme z pekáčku a zabalíme do alobalu
- Omáčku prolisujeme přes síto, popřípadě rozmixujeme, přidáme do ní sýr, osolíme a opepříme
- Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a vařenou brokolicí