Připravte si králičí stehýnka v lahodné krémové omáčce z hořčice, bílého vína a čerstvých bylinek. Servírujte se zelenými fazolkami!
Co budete potřebovat
- 4 králičí stehna
- sůl a pepř
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 šálek suchého bílého vína
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 1/2 šálku dijonské hořčice
- 2 snítky tymiánu
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžíce octa
- 1/4 šálku olivového oleje
- 250 g zelených fazolek, oříznutých
Postup
- Králíka osolte a opepřete.
- Rozpalte olej ve woku.
- Králičí stehýnka opečte ze všech stran dozlatova a dokřupava, často s nimi pohybujte, aby se nepřilepily na pánev.
- To by mělo trvat přibližně 10 minut.
- Vyjměte stehna z pánve a dejte stranou.
- Přidejte cibuli a restujte do změknutí.
- Posypte moukou.
- Restujte 1 minutu.
- Přidejte víno a vývar.
- Přiveďte k varu.
- Přidejte hořčici a promíchejte.
- Vraťte králíka do pánve.
- Přidejte tymián.
- Zakryjte pokličkou a duste 1 hodinu.
- Po 20 minutách promíchejte zelené fazolky s olivami a solí.
- Marinujte 25 minut.
- Marinované fazolky opékejte na pánvi asi 15 minut.
- Vyjměte králíka z trouby a dejte stranou.
- Do omáčky vmíchejte zakysanou smetanu, ocet a petrželku.
- Redukujte asi 5 minut.
- Králíka podávejte s vydatnou porcí fazolek a omáčkou.