Dušená králičí stehna ve smetanové omáčce

Dušená králičí stehna ve smetanové omáčce

Ze všech částí králíka jsou nejlepší zadní stehna. Zkuste si je připravit podle našeho návodu s lahodnou krémovou omáčkou francouzského stylu se šalotkou a hořčicí. Pokud si nechcete kupovat láhev Lillet Blanc jen kvůli tomuto receptu, můžete použít suché bílé víno.

Co budete potřebovat

  • 1 zadní králičí stehno o hmotnosti cca 200 g
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nasekané šalotky
  • 1/4 šálku aperitivu Lillet Blanc (nebo suchého bílého vína)
  • 2 stroužky česneku, utřeného
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 snítky tymiánu
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • sůl podle chuti

Postup

  • Do hrnce přidejte trochu oleje a na středně vysoké teplotě opečte vnější stranu králičího stehýnka dozlatova.
  • Vyjměte a dejte stranou.
  • Do hrnce přidejte trochu oleje a šalotky.
  • Nechte šalotku restovat na středním plameni a když se zredukuje, přidejte trochu soli a másla.
  • Jakmile jsou šalotky zesklovatělé, přidejte Lillet Blanc nebo trochu suchého bílého vína.
  • Poté přidejte dijonskou hořčici, smetanu, tymián a rozmačkané stroužky česneku.
  • Vše přiveďte k varu a přidejte zpět králičí stehno.
  • Na králičí stehno nalijte omáčku.
  • Hrnec přiklopte poklicí a snižte plamen na nejnižší možný.
  • Nechte vařit hodinu a půl.
  • Opatrně vyjměte stehno z hrnce na talíř a lžičkou ho přelijte omáčkou.
  • Ozdobte salátem nebo čerstvými klíčky a podávejte.
Králičí stehno s krémovou omáčkou francouzského stylu se šalotkou a hořčicí na talíři, podávané se salátem.
www.cookingtoentertain.com

Vyzkoušejte i naše zajímavé recepty na králíka s česnekem, které skvěle poslouží jako chutná večeře či menší oběd!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.