Hledáte nový a zajímavý zeleninový doplňek k jídlu? Vyzkoušejte tuto jednoduchou, ale chutnou dušenou čekanku!
Ingredience
- 4 – 6 čekanek, rozpůlených nebo pokrájených na čtvrtky, pokud jsou velké
- 50 g másla
- suché bílé víno
- 150 ml horkého zeleninového vývaru
- 2 lžíce jemně nasekané petrželky
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Čekanku vložte řezanou stranou do nádoby vhodné do trouby.
- Pomažte máslem a zalijte trochou vína a vývarem.
- Dochuťte černým pepřem a trochou soli, poté přikryjte fólií.
- Vařte 20 – 25 minut, poté odstraňte fólii a vařte dalších 10 minut, dokud nebude čekanka krásně měkká.
- Posypte petrželkou a podávejte.
Potřebujete pomoci s výběrem digestoře? V našem hodnocení odsavačů par vám zodpovíme všechny důležité otázky.