Dušená máslová čekanka

Dušená máslová čekanka
Příprava: 10 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 3

Hledáte nový a zajímavý zeleninový doplňek k jídlu? Vyzkoušejte tuto jednoduchou, ale chutnou dušenou čekanku!

Ingredience

  • 4 – 6 čekanek, rozpůlených nebo pokrájených na čtvrtky, pokud jsou velké
  • 50 g másla
  • suché bílé víno
  • 150 ml horkého zeleninového vývaru   
  • 2 lžíce jemně nasekané petrželky
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Čekanku vložte řezanou stranou do nádoby vhodné do trouby.
  3. Pomažte máslem a zalijte trochou vína a vývarem.
  4. Dochuťte černým pepřem a trochou soli, poté přikryjte fólií.
  5. Vařte 20 – 25 minut, poté odstraňte fólii a vařte dalších 10 minut, dokud nebude čekanka krásně měkká.
  6. Posypte petrželkou a podávejte.
Dušená zelenina na másle na talíři s vedle položenými lžícemi a talířkem se šťouchanými bramborami.
www.deliciousmagazine.co.uk

Potřebujete pomoci s výběrem digestoře? V našem hodnocení odsavačů par vám zodpovíme všechny důležité otázky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.