Dušená oliheň

Dušená oliheň

Tento recept na kalamáry z chobotnice na červeném víně, fenyklu, rozmarýnu a rajčat se perfektně hodí jako tapa nebo jednoduše ho můžeme podávat s rýží či novými bramborami.

Co budeme potřebovat

  1. Lžíce olivového oleje (plus navíc na pokapání)
  2. 1 kg připravené olihně (očištěné a nakrájené na tlusté kroužky)
  3. 2 cibule (nakrájené)
  4. 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  5. Špetka chilli
  6. Lžička fenyklového prášku
  7. 3 bobkové listy
  8. Lžíce rozmarýnu (nahrubo nasekaného)
  9. Špetka cukru
  10. 3 lžíce červeného vinného octa
  11. 400 g plechovky nakrájených rajčat
  12. 200 ml červeného vína
  13. Hrst nasekaného koriandru
  14. Kůra z ½ pomeranče

Postup

  1. V mělkém kastrolu rozehřejeme olivový olej a přidáme kousky olihně, cibuli a česnek
  2. Přidáme suché ingredience (kromě koriandru a pomerančové kůry) a začneme vařit asi 15 minut, dokud se všechna tekutina neodpaří a cibule nezměkne
  3. Přidáme ocet a nakrájená rajčata, vaříme další 1 minutu
  4. Poté zalijeme červeným vínem a okořeníme
  5. Vaříme, za občasného míchání po dobu 1 hodiny, na nejnižší teplotu ohni, dokud omáčka není bohatá a chobotnice opravdu měkká
  6. Vypneme teplo a necháme mírně vychladnout
  7. Oliheň pokapeme trochou olivového oleje a posypeme koriandrem a pomerančovou kůrou
Dušená chobotnice podávaná na talíři posypaná chilli papričkou a smaženou cibulkou.
Zdroj: buzzfeed.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.