Kuře má na grilu zcela specifickou chuť. Když ho navíc připravíte s vhodnou přílohou, nemůže se stát, že by vám nechutnalo. V tomto receptu bude kuřecímu masu perfektně sekundovat čerstvá rukola.
Ingredience:
- 1 svazek čerstvého rozmarýnu
- 1 kuře o hmotnosti cca 1 500 g
- Sůl
- Mletý černý pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 balení čerstvé rukoly
- 1 lahvička nakládaných perlových cibulek
Postup:
- Nejdříve si důkladně zahřejeme gril na dřevěné uhlí.
- Jakmile získá uhlí na vnější straně bílý nádech, rozdělíme ho na dvě části a nahrneme každou půlku na jednu stranu grilu tak, aby byl střed prázdný.
- Rozdělte na obě hromádky uhlí snítky rozmarýnu.
- Kuře osolíme a opepříme ze všech stran, včetně vnitřního prostoru.
- Takto ochucené kuře položíme na střed roštu prsíčky nahoru.
- Gril zaklopíme a maso necháme grilovat zhruba 50 minut.
- Potom přeneste kuře na servírovací talíř a necháme 10 minut odpočinou.
- Mezitím dáme do pánve olej, zahřejeme na mírném ohni a přihodíme rukolu.
- Za stálého míchání dusíme až dokud rukola tzv. nezvadne. Trvá to asi minutku.
- Osolíme, opepříme, naposledy zamícháme a pak hned rozdělujeme na talíře.
- Přidáme hotové kuře a můžeme podávat s nakládanými cibulkami.
- Někdo si k tomu dělá i hranolky, ale nejsou nutné.