Rýže pečená v troubě je snadný a spolehlivý způsob, jak ji pokaždé uvařit perfektně. Zabere to pouze 30 minut a výsledkem je lahodná příloha!
Co budeme potřebovat
pro 4 osoby, 1 hrnek = 300 ml
- 1 zcela plný hrnek rýže
- 2 hrnky vody
- 1 lžíci oleje
- 1 cibuli
- pár kuliček pepře
- 8 ks hřebíčku
- 1/2 lžičky sůl
Postup
- Rozehřejeme hrnec s olejem.
- Propláchneme rýži a vložíme ji ho hrnce.
- Orestujeme ze všech stran.
- Rýži zalijeme vodou a osolíme.
- Rýži můžeme přendat do pekáčku, pokud nemáme hrnec, který lze použít v troubě. Skleněný pekáček má tu výhodu, že se z boku můžeme podívat, kolik máme rýže a kolik vody.
- Doprostřed rýže vložíme celou oloupanou cibuli, do ní zapíchneme hřebíček.
- Přiklopíme víkem a dusíme v předem vyhřáté troubě na cca 200°C po dobu 30 – 35 minut.
Ještě snadnějším způsobem, jak si rýži připravit, je v rýžovaru. V naší recenzi si vyberete ten nejlepší!