Dušená rýže v troubě

Dušená rýže v troubě
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Rýže pečená v troubě je snadný a spolehlivý způsob, jak ji pokaždé uvařit perfektně. Zabere to pouze 30 minut a výsledkem je lahodná příloha!

Co budeme potřebovat

pro 4 osoby, 1 hrnek = 300 ml

  • 1 zcela plný hrnek rýže
  • 2 hrnky vody
  • 1 lžíci oleje
  • 1 cibuli
  • pár kuliček pepře
  • 8 ks hřebíčku
  • 1/2 lžičky sůl

Postup

  1. Rozehřejeme hrnec s olejem.
  2. Propláchneme rýži a vložíme ji ho hrnce.
  3. Orestujeme ze všech stran.
  4. Rýži zalijeme vodou a osolíme.
  5. Rýži můžeme přendat do pekáčku, pokud nemáme hrnec, který lze použít v troubě. Skleněný pekáček má tu výhodu, že se z boku můžeme podívat, kolik máme rýže a kolik vody.
  6. Doprostřed rýže vložíme celou oloupanou cibuli, do ní zapíchneme hřebíček.
  7. Přiklopíme víkem a dusíme v předem vyhřáté troubě na cca 200°C po dobu 30 – 35 minut.

Ještě snadnějším způsobem, jak si rýži připravit, je v rýžovaru. V naší recenzi si vyberete ten nejlepší!

Nadýchaná rýže s bylinkami.
Zdroj: barefeetinthekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.