Sůl, pepř a …?
Samozřejmě paprika!
Jedno z nejuniverzálnějších koření, které dodává chuť i vůni velkému množství pokrmů.
Pojďte ho společně s námi použít v rozmanitých receptech na slepici na paprice!
Výsledek bude vždy gastronomickým zážitkem.
Kterou variantu vyzkoušíte jako první?
Naše recepty
Paprika – všestranné koření, které dodá chuť, barvu i aroma
Společně se solí a pepřem patří již mnoho staletí k nejčastěji používaným kořením po celém světě. Přidává se především do rozmanitých masitých pokrmů, ale používá se i v kombinaci se sýry, uzeninami či slaným pečivem.
Mimoto je to právě paprika, která je často základní složkou rozmanitých kořenících směsí.
Většinou všichni známe dva základní druhy tohoto koření, které se získává ze sušených a umletých paprikových lusků. Papriku sladkou a pálivou. Kromě toho ale existuje i paprika lahůdková, gulášová či uzená.
První zmínky o paprice jsou staré již více než šest a půl tisíce let a pocházejí ze starověkých civilizací žijících v Mexiku. Po objevení Ameriky se paprika postupně rozšířila do celého světa.
Malé varování na závěr
Při používání papriky během vaření se vyplatí znát několik malých triků. Vzhledem k tomu, že dlouhým vařením paprika ztrácí svou barvu, doporučuje se ji do jídel přidávat až ke konci vaření. Stejně tak jí nesvědčí přidání do rozpáleného oleje, může snadno dojít k jejímu zhořknutí.
Slepice na paprice patří k jednomu z nejtradičnějších pokrmů, které jsou s používáním papriky spojeny. Původní receptura pochází z maďarské kuchyně, ve které je paprika používána ve většině tradičních pokrmů.