Příprava: 10 minut
Vaření: 110 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 slepice
- 20–30 dkg lesních hub nebo žampionů
- cca 4 dl vody
- 2 lžíce másla
- 4 lžíce kečupu
- 1 cibule
- pepř
- sůl
- 2 hřebíčky
- 1 snítka libečku
- drcený kmín
Postup receptu
- Slepici omyjeme, očistíme a rozdělíme na 4–6 porcí
- Porce osolíme a opepříme
- Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na rozehřátém másle
- K osmahnuté přidáme porce slepice, libeček a hřebíčky
- Podlijeme vodou a zakryté hodinu dusíme
- Podle potřeby podlijeme, občas porce obrátíme
- Pak přidáme houby a drcený kmín, vložíme do trouby a zakryté pečeme, až je slepice téměř měkká
- Pak ji odkryjeme a dopečeme
- Během pečení přeléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby horkou vodou
- Nakonec do šťávy k měkké slepici zamícháme kečup
- Příloha: dušená rýže