Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 slepice
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- půl lžičky kari koření
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 dl sladké smetany na vaření
- 10 dkg ananasového kompotu
- citronová šťáva.
Postup receptu
- Slepici omyjeme, očistíme, rozdělíme na porce a osolíme
- Na rozehřátém másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme porce slepice a opečeme je ze všech stran
- Pak přidáme kari koření, necháme je zpěnit a zavonět, pak podlijeme vodou a zakryté dusíme doměkka
- Měkké kari, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka
- Během dušení podle potřeby podléváme horkou vodou
- Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou
- Za stálého míchání přidáme šťávu z ananasového kompotu a dochutíme citronem a solí
- Omáčku procedíme zpět na maso, přidáme na kostičky nakrájený ananas a krátce povaříme
- Příloha
- dušená rýže