Příprava: 20 minut
Vaření: 90 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 110 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 slepice
- 15 dkg slaniny
- 5 dkg másla
- 1 cibule
- 4 zelené papriky
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- špetka chilli koření
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 1/2 l kysané smetany
Postup receptu
- Slepici omyjeme, očistíme, naporcujeme, osolíme a opečeme na rozehřátém másle
- Maso vyjmeme a ve výpeku rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, na které pak orestujeme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené papriky
- Orestovanou směs zaprášíme mletou sladkou paprikou a chilli kořením a podlijeme vodou
- Vložíme zpět porce slepice a dusíme doměkka
- Jakmile je maso měkké, tak ho opět vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme vodou nebo vývarem, rozmícháme a provaříme
- Nakonec přidáme kysanou smetanu, vložíme porce slepice, prohřejeme a omáčku dochutíme podle vlastní chuti
- Příloha: houskové knedlíky, noky