Příprava: 30 minut
Vaření: 150 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 180 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 slepice
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
- sůl
- 50 dkg kysaného zelí
- 3 lžičky mleté sladké papriky
- 1 bobkový list
- 4 kuličky pepře
- 4 kuličky nového koření
- 1 kelímek zakysané smetany
- 2 lžíce polohrubé mouky.
Postup receptu
- Slepici očistíme, naporcujeme a osolíme
- Větší kosti můžeme odstranit
- Na rozehřátém sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku a naporcovanou slepici
- Podlijeme horkou vodou a zakryté dusíme do poloměkka
- K poloměkké slepici přidáme kysané zelí a dusíme, až je vše měkké
- Podle potřeby během dušení podléváme horkou vodou
- Do hotového pokrmu pak vlijeme zakysanou smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme
- Příloha: knedlíky, noky