Dušená telecí líčka na smetaně

Dušená telecí líčka na smetaně

Nemusíte vždy používat víno, výrazná chuť tohoto masa se skvěle snoubí rovněž s jemnou chutí smetany.

Ingredience

  • 800 g hovězích (telecích) líček
  • 375 ml smetany ke šlehání
  • 375 ml hovězího vývaru
  • 250 g celeru
  • 250 g lesních hub či žampionů
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 PL olivového oleje
  • tymián
  • sůl, pepř
  • pažitka či petrželka na ozdobu

Postup

  1. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej, ve kterém orestujte nadrobno nakrájenou šalotku.
  2. Přidejte na kousky nakrájená hovězí líčka, osolte, opepřete a opět několik minut z obou stran restujte.
  3. Následně přidejte houby, prolisovaný česnek, tymián a vše duste přibližně 2 minuty.
  4. Přilijte hovězí vývar, přiveďte ho k varu, přiklopte pokličkou a vařte zhruba hodinu, dokud hovězí maso nebude zcela měkké.
  5. Přilijte smetanu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne, a v případě potřeby dokořeňte.
  6. Podávejte posypané nasekanou čerstvou pažitkou či petrželkou.

Jako přílohu k tomuto pokrmu servírujte šťouchané brambory či rýži.

Dušené hovězí kousky s houbami ve smetanové omáčce
zdroj: vikalinka.com

Na přípravu hovězího maso se vám může hodit pomocník ve formě hrnce na pomalé vaření. Pokud jeho nákup zvažujete, navštivte porovnávací test pomalých hrnců, kde se dozvíte více informací o tom, jak vybrat ten správný.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.