Nemusíte vždy používat víno, výrazná chuť tohoto masa se skvěle snoubí rovněž s jemnou chutí smetany.
Ingredience
- 800 g hovězích (telecích) líček
- 375 ml smetany ke šlehání
- 375 ml hovězího vývaru
- 250 g celeru
- 250 g lesních hub či žampionů
- 2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- 2 PL olivového oleje
- tymián
- sůl, pepř
- pažitka či petrželka na ozdobu
Postup
- V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej, ve kterém orestujte nadrobno nakrájenou šalotku.
- Přidejte na kousky nakrájená hovězí líčka, osolte, opepřete a opět několik minut z obou stran restujte.
- Následně přidejte houby, prolisovaný česnek, tymián a vše duste přibližně 2 minuty.
- Přilijte hovězí vývar, přiveďte ho k varu, přiklopte pokličkou a vařte zhruba hodinu, dokud hovězí maso nebude zcela měkké.
- Přilijte smetanu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne, a v případě potřeby dokořeňte.
- Podávejte posypané nasekanou čerstvou pažitkou či petrželkou.
Jako přílohu k tomuto pokrmu servírujte šťouchané brambory či rýži.
Na přípravu hovězího maso se vám může hodit pomocník ve formě hrnce na pomalé vaření. Pokud jeho nákup zvažujete, navštivte porovnávací test pomalých hrnců, kde se dozvíte více informací o tom, jak vybrat ten správný.