Dušená zelenina

Dušená zelenina
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 2

Vynikající dušená kedlubna s řapíkatým celerem, paprikou, mrkví a cuketou je perfektní pro zahřátí a doplnění potřebných vitamínů během podzimních a zimních dní. Skvěle se hodí třeba k vařené rýži nebo čerstvému chlebu.

INGREDIENCE

  • 1 velká kedlubna, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce avokádového nebo olivového oleje
  • 1 střední cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nakrájené
  • 2 jarní cibulky, nakrájené
  • 2 řapíky řapíkatého celeru, nakrájené
  • 1/2 střední červené papriky, nakrájené
  • 1 střední mrkev, oloupaná a nakrájená
  • 1 střední cuketa, nakrájená
  • hrst nasekaných čerstvých bylinek (bazalka, oregano, tymián, rozmarýn)
  • 1-2 kostky zeleninového bujonu plus 4 šálky vody nebo 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 2 lžičky sušené cibule
  • 1 lžička italského koření
  • kajenský pepř dle chuti
  • sůl dle chuti

Na zahuštění:

  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce vody

POSTUP

  • Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na středně vysokém plameni.
  • Přidejte cibuli a restujte do měkka, asi 2 minuty.
  • Vmíchejte česnek, jarní cibulku, papriku, řapíkatý celer, mrkev, cuketu, kedlubnu a čerstvé bylinky; za stálého míchání vařte další minutu.
  • Přidejte bujon, zeleninový vývar nebo vodu, italské koření, sušenou cibuli a česnek a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 25 minut.
  • Přidejte kajenský pepř a sůl podle chuti.
  • Vytvořte kaši z kukuřičného škrobu rozpuštěním 1 lžíce kukuřičného škrobu ve 2 lžících studené vody.
  • Zatímco se vše dusí, přidejte do hrnce kašičku, pokrm báječně zhoustne.
  • Užijte si to!
Dušená kedlubna s řapíkatým celerem, paprikou, mrkví a cuketou servírovaná na talířích s vedle položenými lžičkami.
www.healthiersteps.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.