Dušená zeleninová směs s paprikovou okurkou

Dušená zeleninová směs s paprikovou okurkou

Kombinace ačokči, zelených fazolek, rajčat a koření chutná vždy skvěle. Vyzkoušejte ji prostřednictvím tohoto receptu! Pokud chcete, můžete směs samozřejmě obohatit i o další zeleninu, například brokolici, papriku i mrkev.

Ingredience:

  • 100 g zelených fazolek
  • 2-3 kusy ačokči
  • 2 rajčata  
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • chilli paprička
  • koriandr
  • kurkuma
  • olej
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Veškerou zeleninu omyjte, očistěte a podélně nakrájejte na proužky.
  2. Na pánvi rozehřejte dvě polévkové lžíce oleje, přidejte česnek a cibuli nakrájenou na plátky a v případě, že máte rádi pikantní pokrmy též několik plátků chilli papričky.
  3. Když cibule změkne, přidejte kurkumu a koriandr, minutu povařte a pak přidejte rajčata.
  4. Když rajčata trochu změknou, přidejte i další zeleninu.
  5. Osolte a duste 5-8 minut bez pokličky.
  6. Nakonec přidejte nasekaný koriandr a promíchejte.

Tuto lahodnou zeleninovou směs můžete použít jako základ pro mnoho chutných pokrmů, například do leča či pod maso.

Směs dušené zeleniny s mexickou okurkou.
zdroj: foodguide.netlify.app

Recepty z ačokči nejsou jediným způsobem, jak do jídelníčku zařadit quinou. Připravte si i další pochoutky z quinoy. Využijete ji nejen do salátů, ale překvapivě také při pečení dezertů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.