Dušené červené hlávkové zelí s jablky

Dušené červené hlávkové zelí s jablky

Toto zelí se výborně hodí k dušenému vepřovému masu nebo pečené drůbeži, obzvlášť ke kachně nebo huse. Příjemnou sladkost mu dodávají přidaná jablka a vy si nebudete stačit přidávat!

INGREDIENCE

  • 1 kg hlávkové červené zelí
  • 2 jablka
  • 2 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce octu
  • 125 ml červeného vína
  • špetka skořice
  • 2 kusy hřebíčku
  • sůl a pepř

POSTUP

  1. Zelí překrájejte na čtvrtky, vykrojte z nich košťál a nakrájejte na nudličky.
  2. Jablka oloupejme, zbavtee jádřinců a nastrouhejte nahrubo.
  3. Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli osmahněte dorůžova v hrnci na rozpáleném oleji.
  4. Přidejte zelí, jablka, víno,  hřebíček, skořici, cukr a ocet, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
  5. Na mírném ohni duste pod pokličkou 45 – 50 minut doměkka.
  6. Hotové zelí podle potřeby dochuťte.
Červené zelí s jablky podávané s knedlíkem a kachnou na bílém talíři.
www.emperorscrumbs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.