Toto zelí se výborně hodí k dušenému vepřovému masu nebo pečené drůbeži, obzvlášť ke kachně nebo huse. Příjemnou sladkost mu dodávají přidaná jablka a vy si nebudete stačit přidávat!
INGREDIENCE
- 1 kg hlávkové červené zelí
- 2 jablka
- 2 cibule
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce octu
- 125 ml červeného vína
- špetka skořice
- 2 kusy hřebíčku
- sůl a pepř
POSTUP
- Zelí překrájejte na čtvrtky, vykrojte z nich košťál a nakrájejte na nudličky.
- Jablka oloupejme, zbavtee jádřinců a nastrouhejte nahrubo.
- Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli osmahněte dorůžova v hrnci na rozpáleném oleji.
- Přidejte zelí, jablka, víno, hřebíček, skořici, cukr a ocet, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
- Na mírném ohni duste pod pokličkou 45 – 50 minut doměkka.
- Hotové zelí podle potřeby dochuťte.