Příprava: 15 minut
Vaření: 90 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 105 minut Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 6
Ingredience
- 1,5 kg hlávka červeného zelí
- 4 lžíce rybízového želé
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce sádla
- sklenka vody
- 2 lžíce cukru
- sůl
- pepř
- 2 jablka.
Postup receptu
- Zelí jemně nakrájíme
- Do pekáčku dáme sádlo, cukr, pepř, sůl, vodu a ocet
- Uvedeme do varu, přidáme zelí, zamícháme, povaříme a přiklopíme
- Vložíme do středně teplé trouby, v průběhu úpravy občas promícháme a podle potřeby přidáme trochu vody
- Když začne zelí měknout, přidáme nakrájená jablka, rybízové želé a dodusíme
- Dochutíme podle potřeby
- Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům, zvlášť vhodné je ke zvěřině