Dušení patří k nejzdravějšímu způsobu přípravy masa. Kuřecí maso navíc není třeba dusit příliš dlouho, aby bylo měkké. Zdravý a chutný pokrm je tak brzy hotový!
Ingredience:
- 4 kuřecí čtvrtky
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 šálky horké vody
- 1 cibule
- 3 mrkve
- 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
- 1 PL mletého cibulového prášku
- 2 PL kečupu
- sůl
- pepř
Postup:
- Omyté kuřecí čtvrtky vložte do misky, osolte, opepřete a posypejte sušeným česnekem a cibulí.
- Následně misku nechtě přibližně 2 hodiny odležet v ledničce, aby se koření do masa lépe zapracovalo.
- Na pánvi si zahřejte čtvrtinu oleje a zlehka na něm ze všech stran kuřecí čtvrtky orestujte.
- Poté maso vyjměte a vložte do pánve na kolečka nakrájenou mrkev a cibuli.
- Duste několik minut a poté přidejte do pánve zbytek oleje a kečup.
- Důkladně promíchejte a vložte zpět do pánve také kuřecí maso.
- Přilijte dva šálky horké vody, přiklopte pokličkou.
- Za občasného míchání duste přibližně po dobu 45 minut.
Dušené kuřecí kousky servírujte nejlépe s rýží.
Jak dopadlo testování kontaktních grilů? Jak obstály zjistíte v samostatném článku.