Dušené čtvrtky z kuřete na mrkvi

Dušené čtvrtky z kuřete na mrkvi
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4

Dušení patří k nejzdravějšímu způsobu přípravy masa. Kuřecí maso navíc není třeba dusit příliš dlouho, aby bylo měkké. Zdravý a chutný pokrm je tak brzy hotový!

Ingredience:

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 šálky horké vody
  • 1 cibule
  • 3 mrkve
  • 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
  • 1 PL mletého cibulového prášku
  • 2 PL kečupu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Omyté kuřecí čtvrtky vložte do misky, osolte, opepřete a posypejte sušeným česnekem a cibulí.
  2. Následně misku nechtě přibližně 2 hodiny odležet v ledničce, aby se koření do masa lépe zapracovalo.
  3. Na pánvi si zahřejte čtvrtinu oleje a zlehka na něm ze všech stran kuřecí čtvrtky orestujte.
  4. Poté maso vyjměte a vložte do pánve na kolečka nakrájenou mrkev a cibuli.
  5. Duste několik minut a poté přidejte do pánve zbytek oleje a kečup.
  6. Důkladně promíchejte a vložte zpět do pánve také kuřecí maso.
  7. Přilijte dva šálky horké vody, přiklopte pokličkou.
  8. Za občasného míchání duste přibližně po dobu 45 minut.

Dušené kuřecí kousky servírujte nejlépe s rýží.

Hotový pokrm z kuřecího masa dušeného s mrkví
zdroj: iheartrecipes.com

Jak dopadlo testování kontaktních grilů? Jak obstály zjistíte v samostatném článku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.