Dušené flank steaky na víně s žampiony

Dušené flank steaky na víně s žampiony
Příprava: 10 minut Vaření: 220 minut Počet porcí: 4

Tento recept je vydatný a plný lahodné chuti vína a žampionů. Jemné maso v kombinaci s delikátní omáčkou a pečenými bramborami, které zvolte jako přílohu, si zamilujete.

Ingredience

  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 30 gramů hladké mouky
  • 4 cca 200 g dušené hovězí flank steaky bez tučné části
  • 200 ml červeného vína
  • 300 gramů žampionů pokrájených na čtvrtky
  • 2 cibule
  • mořská sůl podle chuti
  • 1 lžička celého pepře
  • 2 lžičky worcesterské omáčky
  • 1 lžička anglické hořčice
  • 500 ml kvalitního hovězího vývaru
  • několik čerstvých větviček tymiánu
  • 8 lžiček granulované omáčky Bisto Original na zahuštění

Postup

  1. Předehřejte troubu na 170°C.
  2. Zahřejte olej na pánvi na středně vysokém ohni.
  3. Dejte hovězí maso do mouky a z obou stran ho utěsněte v oleji a vložte do hlubokého pekáče.
  4. Jednu cibuli nakrájejte na plátky a druhou nasekejte najemno.
  5. Navrstvěte cibuli a houby na maso.
  6. Smíchejte ve džbánu hovězí vývar, víno, pepř, worcesterskou omáčku a hořčici a přelijte maso, cibuli a houby v pekáči.
  7. Tekutina musí pokrývat hovězí maso; v případě potřeby přidejte více vroucí vody.
  8. Zakryjte pekáč několika vrstvami alobalu a pečte ve středu trouby po dobu 3 hodin.
  9. Slejte tekutinu z pekáče a zahustěte ji Bistem, aby se vytvořila omáčka.
  10. Vraťte omáčku zpět do pekáče a pečte dalších 15-20 minut.
  11. Podávejte s pečenými bramborami a sezónní zeleninou.
Hovvězí maso v hrnci plném omáčky z červeného vína a žampionů.
www.elizabethskitchendiary.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.