Tento recept je vydatný a plný lahodné chuti vína a žampionů. Jemné maso v kombinaci s delikátní omáčkou a pečenými bramborami, které zvolte jako přílohu, si zamilujete.
Ingredience
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 30 gramů hladké mouky
- 4 cca 200 g dušené hovězí flank steaky bez tučné části
- 200 ml červeného vína
- 300 gramů žampionů pokrájených na čtvrtky
- 2 cibule
- mořská sůl podle chuti
- 1 lžička celého pepře
- 2 lžičky worcesterské omáčky
- 1 lžička anglické hořčice
- 500 ml kvalitního hovězího vývaru
- několik čerstvých větviček tymiánu
- 8 lžiček granulované omáčky Bisto Original na zahuštění
Postup
- Předehřejte troubu na 170°C.
- Zahřejte olej na pánvi na středně vysokém ohni.
- Dejte hovězí maso do mouky a z obou stran ho utěsněte v oleji a vložte do hlubokého pekáče.
- Jednu cibuli nakrájejte na plátky a druhou nasekejte najemno.
- Navrstvěte cibuli a houby na maso.
- Smíchejte ve džbánu hovězí vývar, víno, pepř, worcesterskou omáčku a hořčici a přelijte maso, cibuli a houby v pekáči.
- Tekutina musí pokrývat hovězí maso; v případě potřeby přidejte více vroucí vody.
- Zakryjte pekáč několika vrstvami alobalu a pečte ve středu trouby po dobu 3 hodin.
- Slejte tekutinu z pekáče a zahustěte ji Bistem, aby se vytvořila omáčka.
- Vraťte omáčku zpět do pekáče a pečte dalších 15-20 minut.
- Podávejte s pečenými bramborami a sezónní zeleninou.