Dušené hovězí s tarhoňou

Dušené hovězí s tarhoňou
Příprava: 200 minut Vaření: 180 minut Počet porcí: 4

Tarhoňa s dušeným hovězím, v originále marhaperkelt je jedním z oblíbených tradičních jídel, která si turisté nenechávají v Maďarsku ujít. Přivézt si kousek této kuchyně až domů však není žádný velký problém. Jak se marhapelket připravuje?

Ingredience

  • 500 g hovězí kýty
  • 250 g tarhoni
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 čajové lžičky sladké papriky
  • 1 PL sádla
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ml rajčatového protlaku
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 2 PL oleje
  • sůl dle chuti

Postup

  • Na sádle osmahněte nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem. Přidejte sůl a kmín.
  • Přidejte na kousky nakrájené hovězí maso a restujte cca 10 minut.
  • Odstavte z ohně, přidejte tři čajové lžičky papriky, promíchejte a podlijte malým množstvím vody.
  • Duste pod pokličkou přibližně 2 hodiny.
  • Přilijte červené víno a rajčatový protlak, promíchejte a vařte ještě další cca 30 minut nebo do okamžiku, až bude maso měkké.
  • V mezidobě si připravte tarhoňu. Nejprve ji orestujte dozlatova na oleji.
  • Odstavte, přidejte jednu čajovou lžičku sladké papriky, sůl a zalijte vodou.
  • Poté vařte přibližně 30 až 40 minut a dle potřeby podlévejte vodou.
Tarhoňa s dušeným hovězím a omáčkou.
zdroj: ck-creativekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.