Dušené hovězí se žampiony a parmezánem

Dušené hovězí se žampiony a parmezánem

Netradiční chuť omáčce můžete dodat prostřednictvím parmezánu. Před koupí předpřipraveného již nastrouhaného parmezánu dejte přednost tomu, který si na hrubém struhadle přichystáte vy sami.

Ingredience

  • 700 g hovězího masa
  • 300 g žampionů
  • 1/4 šálku bílého vína (například Sauvignon)
  • 1/2 šálku vývaru
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g parmezánu
  • 2 PL másla
  • 1 PL olivového oleje
  • tymián
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olej a máslo a orestujte na kousky nakrájené hovězí maso.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a 5 minut vše duste.
  3. Poté přidejte prolisovaný česnek, sůl a pepř.
  4. Opatrně přilijte víno a za stálého míchání vařte, dokud se ho většina neodpaří.
  5. Přidejte vývar a vařte, dokud maso nebude měkké, v případě potřeby přidejte více vývaru.
  6. Ke směsi přidejte smetanu a čerstvě nastrouhaný parmezán.
  7. Snižte teplotu a za občasného míchání ještě několik minut povařte, dokud omáčka nezhoustne.
  8. Přidejte tymián a případně také sůl a pepř.

Tento pokrm můžete podávat s rýží, bramborovou kaší i těstovinami.

Dušené hovězí s plátky žampionů v sýrovo-smetanové omáčce
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.