Netradiční chuť omáčce můžete dodat prostřednictvím parmezánu. Před koupí předpřipraveného již nastrouhaného parmezánu dejte přednost tomu, který si na hrubém struhadle přichystáte vy sami.
Ingredience
- 700 g hovězího masa
- 300 g žampionů
- 1/4 šálku bílého vína (například Sauvignon)
- 1/2 šálku vývaru
- 1 šálek smetany ke šlehání
- 2 stroužky česneku
- 30 g parmezánu
- 2 PL másla
- 1 PL olivového oleje
- tymián
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi zahřejte olej a máslo a orestujte na kousky nakrájené hovězí maso.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a 5 minut vše duste.
- Poté přidejte prolisovaný česnek, sůl a pepř.
- Opatrně přilijte víno a za stálého míchání vařte, dokud se ho většina neodpaří.
- Přidejte vývar a vařte, dokud maso nebude měkké, v případě potřeby přidejte více vývaru.
- Ke směsi přidejte smetanu a čerstvě nastrouhaný parmezán.
- Snižte teplotu a za občasného míchání ještě několik minut povařte, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte tymián a případně také sůl a pepř.
Tento pokrm můžete podávat s rýží, bramborovou kaší i těstovinami.