Dušené jehněčí kolínko na červeném víně se zeleninou

Dušené jehněčí kolínko na červeném víně se zeleninou

Luxusní dlouho dušené maso na zelenině a červeném víně, které se vám rozplyne v ústech, můžete podávat třeba jako delikátní večeři či slavnostní oběd. Servírujte se zelenými fazolkami a polentou.

INGREDIENCE

  • 6 jehněčích kolínek (celkem asi 2,5 kg)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 střední cibule, nakrájené
  • 3 velké mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
  • 10 stroužků česneku, nasekaných
  • 1 (750 ml) láhev suchého červeného vína
  • 1 konzerva (800 ml) nakrájených rajčat se šťávou
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 5 lžiček nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  • 2 lžičky nastrouhané citronové kůry

POSTUP

  1. Kolínka posypeme solí a pepřem.
  2. V těžkém velkém hrnci rozehřejeme olej na středně vysokém plameni.
  3. Po dávkách přidáváme kolínka do hrnce a restujeme dohněda ze všech stran, asi 8 minut.
  4. Přeneste kolínka do misky.
  5. Do hrnce přidáme cibuli, mrkev a česnek a restujeme dozlatova, asi 10 minut.
  6. Vmícháme všechny zbývající ingredience.
  7. Vrátíme kolínka do hrnce a zatlačíme dolů, aby se ponořily.
  8. Tekutinu přivedeme k varu.
  9. Snížíme teplotu na středně nízkou.
  10. Zakryjeme a dusíme, dokud maso nezměkne, asi 2 hodiny.
  11. Odkryjeme hrnec a dusíme, dokud maso nezměkne, asi o 30 minut déle.
  12. Přeneste kolínka na talíř a zakryjte potravinářskou fólií.
  13. Omáčku vařte v hrnci do zhoustnutí, asi 15 minut.
  14. Dochuťte solí a pepřem.
  15. Nalijte omáčku přes kolínka a servírujte.
Dušené kolínko z jehněčího ozdobené snítkou rozmarýnu.
www.epicurious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.