Tento recept je jednoduchý a přitom tak luxusní! Jehněčí kolínka dušená velmi pomalu v troubě v rajčatové omáčce, která dodá masu spoustu lahodné chuti, budou to nejlepší, co jste za poslední rok jedli!
Ingredience
- 6 jehněčích kolínek
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 4 lžíce másla
- 1 cibule, nakrájená
- 2 střední mrkve, oloupané a jemně nakrájené
- 3 stroužky česneku, lisované
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 šálky hovězího vývaru
- 1 plechovka (425 g) rajčatové omáčky
- 2 snítky rozmarýnu
- 1 šálek červeného vína
- bramborová kaše, k podávání
Postup
- Předehřejte troubu na 175° Celsia.
- Jehněčí kolínka osolte a opepřete.
- Ve velkém hrnci (nebo pánvi) vhodném do trouby rozehřejte olej.
- Přidejte jehněčí maso a opékejte celé dozlatova, asi 4 minuty z každé strany.
- Podle potřeby pracujte v dávkách.
- Vyjměte jehněčí maso z hrnce a položte na talíř.
- V hrnci rozpusťte na středním plameni 2 lžíce másla.
- Přidejte cibuli a mrkev a restujte do měkka, 4 minuty.
- Přidejte česnek a restujte, dokud nebude voňavý, ještě 1 minutu, poté přidejte rajčatový protlak a promíchejte.
- Zalijte vývarem a rajčatovou omáčkou a poté vraťte jehněčí kolínka do hrnce.
- Přidejte rozmarýn a přiveďte k varu.
- Přikryjte a přendejte do trouby.
- Pečte, dokud jehněčí kolínka zcela nezměknou, 2 hodiny.
- Vyjměte jehněčí maso z hrnce a položte na prkénko.
- Zabalte maso do alobalu, abyste ho udrželi teplé.
- Rozmarýn vyhoďte.
- Vraťte hrnec na sporák na střední teplotu.
- Přidejte víno a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a nechte vařit do zhoustnutí, 10 minut.
- Vmíchejte zbývající 2 lžíce másla.
- Jehněčí maso podávejte s bramborovou kaší a lžící omáčky navrch.