Dušené králičí maso na smetaně s kapary

Dušené králičí maso na smetaně s kapary

Tento pokrm je výživný, skvěle chutná a navíc je jednoduchý na přípravu. Pokud ho chcete posunout o úroveň výše, můžete přidat nějaké hříbky pro zemitější chuť.

Co budeme potřebovat

  • 1 celý králík
  • 1 cibule
  • 4-5 stroužků česneku
  • 1 šálek bílého vína
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce granulovaného česneku
  • 1 lžička mletého pepře
  • 4 šálky vody nebo zeleninového vývaru
  • 1 a 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce kaparů v nálevu
  • 1 hrst nasekané petrželky

Postup

  • Králíka naporcujte na kousky.
  • Dochuťte solí, pepřem a granulovaným česnekem.
  • Na středním plameni rozehřejte ve velké pánvi 2-3 lžíce olivového oleje.
  • Maso opékejte 5 minut z obou stran a poté vyjměte z pánve.
  • Oloupejte a nakrájejte najemno cibuli a česnek.
  • Přidejte cibuli a česnek na pánev a duste s máslem, dokud nezesklovatí.
  • Zalijte šálkem bílého vína a nechte 2 minuty povařit nebo dokud se alkohol neodpaří.
  • Maso dejte zpět do pánve, zalijte vodou a přikryjte pokličkou.
  • Nechte na středním plameni dusit po dobu 40 minut nebo dokud maso nezměkne.
  • Je-li to nutné, aby se maso nepřichytilo k pánvi, podlijte během pečení trochou vody.
  • Když je maso měkké, sejměte pokličku, zalijte smetanou a promíchejte.
  • Přidejte kapary a dijonskou hořčici a znovu promíchejte.
  • Servírujte s nasekanou čerstvuo petrželkou.
  • Nechte si chutnat!
Králičí stehno servírované na talíři se smetanovou omáčkou s plátky bagety.
www.delicerecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.