Tento pokrm je výživný, skvěle chutná a navíc je jednoduchý na přípravu. Pokud ho chcete posunout o úroveň výše, můžete přidat nějaké hříbky pro zemitější chuť.
Co budeme potřebovat
- 1 celý králík
- 1 cibule
- 4-5 stroužků česneku
- 1 šálek bílého vína
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce granulovaného česneku
- 1 lžička mletého pepře
- 4 šálky vody nebo zeleninového vývaru
- 1 a 1/2 šálku smetany ke šlehání
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce kaparů v nálevu
- 1 hrst nasekané petrželky
Postup
- Králíka naporcujte na kousky.
- Dochuťte solí, pepřem a granulovaným česnekem.
- Na středním plameni rozehřejte ve velké pánvi 2-3 lžíce olivového oleje.
- Maso opékejte 5 minut z obou stran a poté vyjměte z pánve.
- Oloupejte a nakrájejte najemno cibuli a česnek.
- Přidejte cibuli a česnek na pánev a duste s máslem, dokud nezesklovatí.
- Zalijte šálkem bílého vína a nechte 2 minuty povařit nebo dokud se alkohol neodpaří.
- Maso dejte zpět do pánve, zalijte vodou a přikryjte pokličkou.
- Nechte na středním plameni dusit po dobu 40 minut nebo dokud maso nezměkne.
- Je-li to nutné, aby se maso nepřichytilo k pánvi, podlijte během pečení trochou vody.
- Když je maso měkké, sejměte pokličku, zalijte smetanou a promíchejte.
- Přidejte kapary a dijonskou hořčici a znovu promíchejte.
- Servírujte s nasekanou čerstvuo petrželkou.
- Nechte si chutnat!