Dušené kuřecí s cizrnou v pomalém hrnci

Dušené kuřecí s cizrnou v pomalém hrnci

Skvělý recept pro zaneprázdněné lidi, kteří nechtěji strávit v kuchyni celé dny. Přitom se jedná o zdravý a lahodný pokrm, který zachutná celé rodině.

Ingredience

  • 1 velká cibule, nasekaná najemno
  • 3 velké drcené stroužky česneku
  • 900 g paprik, bez semínek a nasekaných nahrubo   
  • 500 g kuřecích prsou bez kosti a bez kůže, nakrájených na kostičky
  • avokádový olej na smažení
  • 500 g rajčat, nakrájených na kostičky
  • 1 šálek nevařené quinoy
  • 2 x 400 g plechovka cizrny, propláchnutá
  • 2 šálky zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • mletý černý pepř podle chuti
  • 3 bobkové listy
  • 1/2 šálku tahini pasty
  • 1/2 šálku čerstvé petrželky nebo bazalky, jemně nasekané

Postup

  1. Rozpalte na mírném ohni avokádový olej v pánvi, přidejte cibuli a česnek a chvíli restujte.
  2. Zvyšte plamen, přidejte pepř a ještě chvíli za občasného míchání restujte.
  3. Přendejte směs do velkého pomalého hrnce spolu s kuřecím masem, rajčaty, quinoou, cizrnou, vývarem, solí, pepřem a bobkovými listy a promíchejte.
  4. Zakryjte a vařte 4 hodiny na vysokou tepotu nebo 8 hodin na nízkou.
  5. Vypněte hrnec, přidejte tahini a bylinky, promíchejte a nechte pár minut odstát.
  6. Podávejte.
Dušené maso se zeleninou a luštěninou v hrnci.
www.ifoodreal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.