Dušené kuřecí s kapustou a bylinkovými špeclemi

Dušené kuřecí s kapustou a bylinkovými špeclemi

Šťavnaté dušené kuřecí stehenní řízky s kapustou servírované s bylinkovými špeclemi jsou vydatným jídlem, které se skvěle hodí na víkendový oběd. Potěšte svou rodinu zase něčím novým!

Co budete potřebovat

  • 1 kg kuřecích stehenních řízků, nakrájených na 5 cm kousky
  • hladká mouka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 20 g másla
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na 3 cm kousky
  • 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 125 ml suchého bílého vína
  • 435 ml kuřecího vývaru
  • 120 g zakysané smetany
  • 100 g kapusty, nahrubo nasekané

Na špecle:

  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžíce nasekané čerstvé pažitky
  • 2 lžíce nadrobno nasekané čerstvé plocholisté petrželky
  • 3 vejce
  • 250 ml kuřecího vývaru

Postup

  • Kuřecí maso bohatě osolte a opepřete.
  • Obalte ho v mouce a přebytek setřeste.
  • Velký těžký hrnec zahřejte na středním plameni.
  • Přidejte 1 lžíci oleje, 10 g másla a polovinu kuřecího masa.
  • Opékejte, podle potřeby obracejte, 5 minut nebo do zlatohněda.
  • Maso přendejte na talíř.
  • Opakujte se zbývajícím masem.
  • Dejte stranou.
  • Přidejte zbývající olej a máslo, cibuli a česnek a restujte za stálého míchání, aby se seškrábaly opečené kousky, 3 minuty nebo dokud cibule nezměkne a nezezlátne.
  • Přidejte víno, přiveďte k varu a vařte 2 minuty nebo dokud se víno mírně nezredukuje.
  • Vraťte maso do hrnce.
  • Přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu na minimum, přikryjte a za občasného míchání vařte 30–35 minut nebo dokud kuře nezměkne a omáčka nezhoustne.
  • Mezitím si připravte špecle.
  • Ve velké míse prošlehejte mouku, pažitku, petrželku, 3 lžičky soli a 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře.
  • V malé misce rozšlehejte vejce a vývar, dokud se nespojí.
  • Postupně zašlehejte vaječnou směs do moučné směsi.
  • Mezitím přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci na vysokém plameni a poté plamen snižte.
  • Pomocí silikonové stěrky protlačte polovinu těsta 5 mm širokými otvory v cedníku do vroucí vody.
  • Špecle vařte asi 10 sekund nebo do změknutí.
  • Pomocí děrované lžíce vyjměte špecle, sceďte a dejte na plech.
  • Opakujte se zbývajícím těstem.
  • Uvařené špecle udržujte teplé, dokud nejsou připraveny k podávání.
  • Přiveďte znovu kuřecí dušenou směs k varu na středním plameni.
  • Přidejte zakysanou smetanu a kapustu a promíchejte, aby se omáčka propojila a kapusta zvadla.
  • Teplé špecle rozdělte do 4 mělkých misek a přelijte dušenou kuřecí směsí.
  • Užijte si to!
Dušené kuřecí stehenní řízky s kapustou servírované s bylinkovými špeclemi v misce se lžící.
www.taste.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.