Dušené maso se špenátem

Dušené maso se špenátem

Králík na česneku je vynikající pochoutka pro každého, kdo miluje tento druh masa a česnek jako takový.

Ostatně ten dokáže vyzdvihnout i to absolutně nejnudnější jídlo na vyšší úroveň. Připravte tento recept jako oběd pro své blízké či pohoštění pro přátele, budou vás za to milovat.

Ingredince:

  • 1 králík
  • 1/2 hrnku mouky
  • Mořská sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 žlutá cibule
  • 1 středně velká mrkev
  • 1 červená paprika
  • 4 – 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce rozmarýnu
  • 1/4 hrnku octa z bílého vína
  • 2 lžičky cukru (krystal, třtinový)
  • 1 hrnek bílého vína
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru

Na ozdobu:

  • 2 hrsti baby špenátu
  • 2 lžíce pražených piniových oříšků
  • 2 lžíce smetany

Postup:

  • Do mísy dáme mouku a dostatečně osolíme i opepříme. Promícháme a vložíme do ní králíka, kterého si předtím naporcujeme.
  • Důkladně jej v mouce obalíme a přebytečnou mouku oklepeme.
  • Připravíme si velkou pánev a vlijeme do ní olivový olej, aby se nahřál. Zároveň s olejem přidáme i máslo.
  • Jakmile je tuk zahřátý, vložíme do pánve králíka a opékáme ze všech stran, aby zhnědl. Nastavíme si střední oheň, aby se nám králík s moukou nepřipálil.
  • Takto zhnědlého králíka odložíme stranou a očistíme si veškerou zeleninu.
  • Vše nakrájíme na tenké proužky či kostičky a přihodíme do pánve. Rozmarýn nasekáme a rovněž dáme do pánve. Zakryjeme poklicí a necháme vařit, dokud není zelenina jemná a měkká.
  • Potom odklopíme, zvýšíme teplotu, přidáme ocet s cukrem a vaříme po dobu 30 sekund.
  • Poté přilijeme víno s kuřecím vývarem, dochutíme a přivedeme k varu.
  • Vrátíme králíka do pánve, zaklopíme a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
  • Po uplynutí této doby králíka vyjmeme a uložíme na teplé místo, aby nevystydl.
  • Snížíme teplotu a ještě 5 minut vaříme. Nakonec ještě přisypeme piniové oříšky se špenátem a zalijeme smetanou. Necháme chvilku vařit a můžeme servírovat. Podáváme na talíři přelité omáčkou.

Tip: Pokud nemáte králíka a přesto se vám tento recept líbí, použijte místo něj kuře. Výsledek bude vynikající.

Králík na česneku se špenátem a vůní rozmarýnu.
Zdroj: https://dish.co.nz/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.