Kari patří k výrazným druhům koření, které dodává pokrmu specifickou chuť a vůni. Recept můžete obohatit přidáním rozmanité zeleniny.
Ingredience:
- 1 slepice
- 1 šálek rajčatového pyré
- 1 šálek kokosového mléka
- 1/4 šálku vody
- 1 šálek nakrájené cibule
- 1 čajová lžička kari
- 1 čajová lžička strouhaného zázvoru
- 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1/2 čajové lžičky kurkumy
- 1 PL oleje
- sůl, pepř
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup:
- V hrnci s olejem nechte rozvonět kmín.
- Následně přidejte nakrájenou cibuli, nastrouhaný zázvor a sušený mletý česnek.
- Povařte přibližně 3 minuty.
- Přidejte rajčatové pyré a ostatní koření kromě kari, promíchejte a nechte restovat přibližně 3 minuty.
- Omytou a očistěnou slepici naporcujte, odstraňte kůži a přidejte kousky masa do hrnce.
- Poduste přibližně 5 minut.
- Přidejte vodu, přiklopte hrnec pokličkou a duste až do doby, než bude maso měkké.
- Následně přilijte do hrnce kokosové mléko a kari.
- Za stálého míchání duste přibližně 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Vmíchejte citronovou šťávu a můžete podívat.
Slepici na kari podávejte s rýží či indickou chlebovou plackou naan posypanou čerstvým koriandrem.