Dušené slepičí kousky na kari s rýží

Dušené slepičí kousky na kari s rýží
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Kari patří k výrazným druhům koření, které dodává pokrmu specifickou chuť a vůni. Recept můžete obohatit přidáním rozmanité zeleniny.

Ingredience:

  • 1 slepice
  • 1 šálek rajčatového pyré
  • 1 šálek kokosového mléka
  • 1/4 šálku vody
  • 1 šálek nakrájené cibule
  • 1 čajová lžička kari
  • 1 čajová lžička strouhaného zázvoru
  • 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • 1/2 čajové lžičky kurkumy
  • 1 PL oleje
  • sůl, pepř
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup:

  1. V hrnci s olejem nechte rozvonět kmín.
  2. Následně přidejte nakrájenou cibuli, nastrouhaný zázvor a sušený mletý česnek.
  3. Povařte přibližně 3 minuty.
  4. Přidejte rajčatové pyré a ostatní koření kromě kari, promíchejte a nechte restovat přibližně 3 minuty.
  5. Omytou a očistěnou slepici naporcujte, odstraňte kůži a přidejte kousky masa do hrnce.
  6. Poduste přibližně 5 minut.
  7. Přidejte vodu, přiklopte hrnec pokličkou a duste až do doby, než bude maso měkké.
  8. Následně přilijte do hrnce kokosové mléko a kari.
  9. Za stálého míchání duste přibližně 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  10. Vmíchejte citronovou šťávu a můžete podívat.

Slepici na kari podávejte s rýží či indickou chlebovou plackou naan posypanou čerstvým koriandrem.

Slepičí maso na kari s rýží
zdroj: pipingpotcurry.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.