Dušené srnčí s kořenovou zeleninou a paprikovým máslem

Dušené srnčí s kořenovou zeleninou a paprikovým máslem

Úžasný rustikální guláš, který je ideální pro chladnější dny, protože vás skvěle zahřeje. Je vydatný, lahodný a na své mu přijdou i ti, kteří zvěřinu nemají dvakrát v lásce.

Co budete potřebovat

Na paprikové máslo:

  • 110 g másla, pokojové teploty
  • 1 lžička mleté ​​papriky
  • sůl a mletý černý pepř

Na guláš:

  • 700 g srnčího masa vhodného na guláš, nakrájeného na 2,5 cm kousky
  • ¼ šálku olivového oleje
  • 1 mrkev, nakrájená na plátky
  • 1 žlutá cibule, nakrájená
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžíce tamari
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • ½ šálku vody
  • 1 lžíce sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 3 sušené bobule jalovce
  • 600 g celeru, oloupaného a nakrájeného na kostky
  • 2 lžíce másla
  • sůl a mletý černý pepř

Postup

  • V misce důkladně promíchejte máslo a papriku.
  • Podle chuti osolte a opepřete.
  • Odložte na později.
  • Polovinu olivového oleje rozehřejte ve velké litinové pánvi se silným dnem na středně vysokém plameni.
  • Maso opékejte po dávkách, dokud nebude dobře opečené.
  • Bohatě dochuťte solí a pepřem.
  • Když je poslední várka masa dozlatova opečená, vyjměte z pánve a dejte stranou na později.
  • Do pánve přidejte mrkev, cibuli a česnek a zbývající olej.
  • Restujte minutu nebo dvě.
  • Maso vložte zpět do pánve spolu s tamari, smetanou ke šlehání, vodou a kořením.
  • Přiveďte k varu.
  • Přiklopte poklicí, snižte plamen a nechte 1,5 hodiny vařit.
  • Jednou za čas promíchejte.
  • Celer orestujte na másle v samostatné pánvi dozlatova.
  • Když zbývá přibližně 15–20 minut doby vaření, přidejte k dušenému masu celer.
  • Dušené maso podávejte s paprikovým máslem.
Srnčí guláš se zeleninou na talíři.
www.dietdoctor.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.