Dušené vepřové s rýží

Dušené vepřové s rýží

Vepřové kotlety z jedné pánve s omáčkou? Ano prosím! A to ke všemu opečené k dokonalosti podávané s karamelizovanou cibulkou na smetanové rýži. Přejeme dobrou chuť.

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 2 vepřové kotlety (každá kolem 200 g), ořezané
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 šálku nakrájené žluté cibule
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku smetany na šlehání
  • 1/2 šálku syrové bílé rýže
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých listů petrželky

Postup

  1. V  pánvi rozpustíme na středním plameni 1 lžíci másla.
  2. Vepřové kotlety potřeme 1/4 čajovou lžičkou soli a pepře.
  3. Přidáme maso na pánev a restujeme  4 až 6 minut, přičemž jednou otočíme.
  4. Pomocí kleští přendáme na talíř.
  5. Přidáme zbývající 1 lžíci másla na pánev.
  6. Přidáme cibuli a zbývající 1/4 čajovou lžičku soli.
  7. Za častého míchání restujeme 2 až 3 minuty za častého míchání, dokud cibule nezměkne.
  8. Přimícháme česnek.
  9. Přilijeme vývar a smetanu na šlehání a přivedeme k varu.
  10. Přidáme rýži a opět přivedeme k varu.
  11. Maso dáme na rýži.
  12. Snížíme plamen na minimum, zakryjeme a dusíme 20 až 25 minut, nebo dokud se většina tekutiny nevstřebá, vepřové maso již není růžové a teploměr na maso vložený do středu nezobrazuje alespoň 62 ° C.
  13. Posypeme petrželkou.
Vepřové plátky na rýži v černé pánvi.
www.tablespoon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.