Vepřové kotlety z jedné pánve s omáčkou? Ano prosím! A to ke všemu opečené k dokonalosti podávané s karamelizovanou cibulkou na smetanové rýži. Přejeme dobrou chuť.
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 2 vepřové kotlety (každá kolem 200 g), ořezané
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky mletého černého pepře
- 1/2 šálku nakrájené žluté cibule
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1/4 šálku smetany na šlehání
- 1/2 šálku syrové bílé rýže
- 2 lžíce nasekaných čerstvých listů petrželky
Postup
- V pánvi rozpustíme na středním plameni 1 lžíci másla.
- Vepřové kotlety potřeme 1/4 čajovou lžičkou soli a pepře.
- Přidáme maso na pánev a restujeme 4 až 6 minut, přičemž jednou otočíme.
- Pomocí kleští přendáme na talíř.
- Přidáme zbývající 1 lžíci másla na pánev.
- Přidáme cibuli a zbývající 1/4 čajovou lžičku soli.
- Za častého míchání restujeme 2 až 3 minuty za častého míchání, dokud cibule nezměkne.
- Přimícháme česnek.
- Přilijeme vývar a smetanu na šlehání a přivedeme k varu.
- Přidáme rýži a opět přivedeme k varu.
- Maso dáme na rýži.
- Snížíme plamen na minimum, zakryjeme a dusíme 20 až 25 minut, nebo dokud se většina tekutiny nevstřebá, vepřové maso již není růžové a teploměr na maso vložený do středu nezobrazuje alespoň 62 ° C.
- Posypeme petrželkou.