Ačkoli název receptu může znít poměrně nudně, nenechte se zmást. Je to velmi chutné jídlo, bezlepkové, vhodné i pro vegany a přitom je tak jednoduché!
Ingredience
- 4 střední brambory, nakrájené na čtvrtky nebo na velké kostky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule, pokrájená
- 1 dlouhá červená chilli paprička, bez semínek, pokrájená
- 1 stonek řapíkatého celeru, pokrájený
- 2 střední mrkve, oloupané a nastrouhané
- 1 velký drcený stroužek česneku
- 1/2 hlavy bílého zelí, nakrájeného na čtvrtky, s vykrojeným košťálem a poté nakrájeného na kousky
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky drcených semen koriandru
- 1/2 šálku pokrájených konzervovaných rajčat
- 1 čajová lžička másla nebo ghí (volitelně)
- hrst čerstvého koriandru nebo petrželky, nasekané
Postup
- Vložte brambory do malého hrnce s vodou a osolte.
- Přiveďte k varu a vařte 6-7 minut, dokud nebudou téměř uvařené.
- Zahřejte olivový olej na středním ohni ve velkém hrnci nebo na pánvi s pokličkou.
- Přidejte cibuli a za stálého míchání restujte 2-3 minuty.
- Poté přidejte chilli, řapíkatý celer a mrkev a restujte další 3-4 minuty, dokud zelenina mírně nezměkne a nezkaramelizuje.
- Nyní přidejte česnek a zelí a dochuťte solí a koriandrovými semínky.
- Promíchejte, přiklopte víkem a vařte 2-3 minuty.
- Nakonec přidejte nakrájená rajčata, téměř uvařené brambory a asi 1/3 šálku vody.
- Promíchejte a přiklopte víkem.
- Snižte plamen a vařte 15 minut, během kterých několikrát promíchejte.
- Nakonec vmíchejte trochu másla nebo ghí a přidejte čerstvé bylinky.