Dušené zelí s bramborami a chilli

Dušené zelí s bramborami a chilli

Ačkoli název receptu může znít poměrně nudně, nenechte se zmást. Je to velmi chutné jídlo, bezlepkové, vhodné i pro vegany a přitom je tak jednoduché!

Ingredience

  • 4 střední brambory, nakrájené na čtvrtky nebo na velké kostky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule, pokrájená
  • 1 dlouhá červená chilli paprička, bez semínek, pokrájená
  • 1 stonek řapíkatého celeru, pokrájený
  • 2 střední mrkve, oloupané a nastrouhané
  • 1 velký drcený stroužek česneku   
  • 1/2 hlavy bílého zelí, nakrájeného na čtvrtky, s vykrojeným košťálem a poté nakrájeného na kousky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky drcených semen koriandru
  • 1/2 šálku pokrájených konzervovaných rajčat
  • 1 čajová lžička másla nebo ghí (volitelně)
  • hrst čerstvého koriandru nebo petrželky, nasekané

Postup

  1. Vložte brambory do malého hrnce s vodou a osolte.
  2. Přiveďte k varu a vařte 6-7 minut, dokud nebudou téměř uvařené.
  3. Zahřejte olivový olej na středním ohni ve velkém hrnci nebo na pánvi s pokličkou.
  4. Přidejte cibuli a za stálého míchání restujte 2-3 minuty.
  5. Poté přidejte chilli, řapíkatý celer a mrkev a restujte další 3-4 minuty, dokud zelenina mírně nezměkne a nezkaramelizuje.
  6. Nyní přidejte česnek a zelí a dochuťte solí a koriandrovými semínky.
  7. Promíchejte, přiklopte víkem a vařte 2-3 minuty.
  8. Nakonec přidejte nakrájená rajčata, téměř uvařené brambory a asi 1/3 šálku vody.
  9. Promíchejte a přiklopte víkem.
  10. Snižte plamen a vařte 15 minut, během kterých několikrát promíchejte.
  11. Nakonec vmíchejte trochu másla nebo ghí a přidejte čerstvé bylinky.
Bílé zelí s bramborami, chilli a koriandrem na talíři.
www.irenamacri.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.