Dušené zelí s mrkví

Dušené zelí s mrkví

Jednoduchá verze dušeného zelí, tentokrát s mrkví, chilli a šťavnatou slaninkou. Nechte si chutnat!

Ingredience

  • 1 lžíce olivového nebo jiného rostlinného oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 čerstvé zelené chilli papričky, jako je serrano nebo jalapeño, nasekané nadrobno
  • 4 proužky slaniny, nasekané (volitelně)
  • 1 malé zelí, s vykrojeným košťálem a nakrájené na kousky
  • 2 nebo 3 malé mrkve, nasekané najemno
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru nebo vody

Postup

  1. Na velké pánvi rozpalte oheň, přidejte cibuli, chilli a slaninu.
  2. Za stálého míchání restujte, dokud slanina nezezlátne a cibule nezačne karamelizovat, cca 3 až 5 minut.
  3. Přidejte zelí, mrkev a sůl a promíchejte.
  4. Přilijte vývar nebo vodu, snižte plamen a za občasného míchání pokračujte ve vaření, dokud zelí nezměkne, asi 15 až 20 minut.
  5. V případě potřeby přidejte malé množství vody, abyste zabránili připálení.
Bílé zelí s mrkví, chilli a slaninou na pánvi.
www.food52.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.