Jednoduchá verze dušeného zelí, tentokrát s mrkví, chilli a šťavnatou slaninkou. Nechte si chutnat!
Ingredience
- 1 lžíce olivového nebo jiného rostlinného oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 čerstvé zelené chilli papričky, jako je serrano nebo jalapeño, nasekané nadrobno
- 4 proužky slaniny, nasekané (volitelně)
- 1 malé zelí, s vykrojeným košťálem a nakrájené na kousky
- 2 nebo 3 malé mrkve, nasekané najemno
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 šálku kuřecího vývaru nebo vody
Postup
- Na velké pánvi rozpalte oheň, přidejte cibuli, chilli a slaninu.
- Za stálého míchání restujte, dokud slanina nezezlátne a cibule nezačne karamelizovat, cca 3 až 5 minut.
- Přidejte zelí, mrkev a sůl a promíchejte.
- Přilijte vývar nebo vodu, snižte plamen a za občasného míchání pokračujte ve vaření, dokud zelí nezměkne, asi 15 až 20 minut.
- V případě potřeby přidejte malé množství vody, abyste zabránili připálení.