Zelenina nemusí být nudná! Zkuste tento recept na restované zelí se slaninou jako zdravou a chutnou přílohu k lososu.
Co budeme potřebovat
- 15 g másla
- 2 malé červené cibule (nakrájené na plátky)
- 4 plátky slaniny (nakrájené na tenké plátky)
- Olivový olej
- 4 x 170 g steaky z lososa
- Sůl
- Mletý černý pepř
- Malý kadeřávek (nakrájený nahrubo)
Na dresink
- 2 lžíce hořčice
- Šťáva ½ citronu
- Lžička nasekané petrželky
- Lžíce bílého vinného octa
Postup
- Ve velké pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a pět minut zlehka opékáme
- Každou stranu lososa potřeme olivovým olejem
- Rozpálíme nepřilnavou pánev, po rozehřátí přidáme lososa a necháme na pánvi opéct
- V polovině pečení ho obrátíme
- Nakrájené zelí přidáme ke slanině a cibuli a promícháme
- Pánev zakryjeme poklicí a za občasného míchání pokračujeme ve vaření po dobu 10 minut
- To zajistí, že zelí absorbuje máslo a udrží vlhkost
- Všechny ingredience na zálivku smícháme, aby se důkladně spojily
- Salát z kadeřávku dochutíme a poté ho podáváme ve velké misce a navrch položíme lososa, kterého pokapeme dresinkem.
V chladném období není nic lepšího než horká polévka plná kvalitních ingrediencí a surovin. Neváhejte se pustit do těchto receptů na dietní polévky, které nezatíží váš rozpočet, ale ani peněženku!