Dušený kadeřávek s lososem

Dušený kadeřávek s lososem

Zelenina nemusí být nudná! Zkuste tento recept na restované zelí se slaninou jako zdravou a chutnou přílohu k lososu.

Co budeme potřebovat

  1. 15 g másla
  2. 2 malé červené cibule (nakrájené na plátky)
  3. 4 plátky slaniny (nakrájené na tenké plátky)
  4. Olivový olej
  5. 4 x 170 g steaky z lososa
  6. Sůl
  7. Mletý černý pepř
  8. Malý kadeřávek (nakrájený nahrubo)

Na dresink

  1. 2 lžíce hořčice
  2. Šťáva ½ citronu
  3. Lžička nasekané petrželky
  4. Lžíce bílého vinného octa

Postup

  1. Ve velké pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a pět minut zlehka opékáme
  2. Každou stranu lososa potřeme olivovým olejem
  3. Rozpálíme nepřilnavou pánev, po rozehřátí přidáme lososa a necháme na pánvi opéct
  4. V polovině pečení ho obrátíme
  5. Nakrájené zelí přidáme ke slanině a cibuli a promícháme
  6. Pánev zakryjeme poklicí a za občasného míchání pokračujeme ve vaření po dobu 10 minut
  7. To zajistí, že zelí absorbuje máslo a udrží vlhkost
  8. Všechny ingredience na zálivku smícháme, aby se důkladně spojily
  9. Salát z kadeřávku dochutíme a poté ho podáváme ve velké misce a navrch položíme lososa, kterého pokapeme dresinkem.
Lahodný losos podávaný na salátku z dušeného zelí a krémovým dresinkem.
Zdroj: bonappetit.com

V chladném období není nic lepšího než horká polévka plná kvalitních ingrediencí a surovin. Neváhejte se pustit do těchto receptů na dietní polévky, které nezatíží váš rozpočet, ale ani peněženku!

Komentáře
  1. Nejlepší segedínský guláš je z vepřového kolena.Koleno vykostit a nakrájejte na kostky včetně kůže a postup je klasický u segedínského guláše.Toto mi poradil jeden jeden řezník a jinak ho již neděláme.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.