Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 větší nebo 2 menší patisony
- 1 cibule
- 1 kostka droždí
- 1 lžíce másla nebo jiného tuku
- 4 vejce
- sůl
- kmín
- mletý pepř
- sekaná pažitka
Postup receptu
- Patison oloupeme a nakrájíme na kostičky
- Na tuku zpěníme cibuli, přidáme droždí a mícháme, až droždí začne vonět
- Pak přisypeme na kostičky nakrájený patison
- Promícháme, osolíme, okmínujeme a opepříme
- Dusíme cca 15–20 minut doměkka, pak přidáme vejce a za stálého míchání je necháme zhoustnout
- Při podávání sypeme sekanou pažitkou
- Příloha: chléb, brambory, zeleninová obloha z okurek, rajčat a paprik